מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ותפוחי אדמה אפויים בסגנון הודי עם בצל כבוש

וידוי: אנחנו בשלנים די עצלנים, אבל אוהבים להרשים עם מנות שוות - שלא באמת התאמצנו עליהן. ממש כמו זאת. אין כאן סוד גדול בשלבי ההכנה, מלבד הרמוניית טעמים מופלאה של תבלינים שרצוי לקפוץ לשוק ולהשיג אותם בגרסה האורגינלית שלהם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 בצל סגול, פרוס
  • 5 ליים
  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 2 כפות זרעי כמון
  • 2 כפיות זרעי שומר
  • 2 כפיות זרעי חרדל צהובים
  • 2 כפות זרעי קצח
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 3 כפיות מלח גס
  • 12 פרגיות עם עור ועצמות
  • 2 כפות שמן זית
  • כוסברה, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-218 מעלות. מניחים את הבצל בקערה קטנה, סוחטים מעל 3 ליים ומניחים בצד.

2. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית, ומפזרים מעל את זרעי הכמון, השומר, החרדל, הקצח והכורכום. סוחטים מעל את 2 הליים הנותרים, מוסיפים את השום הכתוש ו-2 כפיות מלח.

3. יוצקים על הכל 1/4 כוס מים קרים ומסדרים מעל את הפרגיות. מערבבים הכל ביחד, ואז הופכים את הפרגיות, כך שהצד של העור יהיה למעלה. מזלפים מעל הפרגיות את השמן ומתבלים ב-1 כפית מלח.

4. אופים במשך שעה, עד שתפוחי האדמה רכים והפרגיות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה והעור נעשה פריך. מגישים מיד עם כוסברה קצוצה והבצל הכבוש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר