עוף ותפוחי אדמה בסגנון הודי
עוף ותפוחי אדמה בסגנון הודי (צילום: www.purewow.com)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 בצל סגול, פרוס
  • 5 ליים
  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 2 כפות זרעי כמון
  • 2 כפיות זרעי שומר
  • 2 כפיות זרעי חרדל צהובים
  • 2 כפות זרעי קצח
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 3 כפיות מלח גס
  • 12 פרגיות עם עור ועצמות
  • 2 כפות שמן זית
  • כוסברה, להגשה

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-218 מעלות. מניחים את הבצל בקערה קטנה, סוחטים מעל 3 ליים ומניחים בצד. 

2. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית, ומפזרים מעל את זרעי הכמון, השומר, החרדל, הקצח והכורכום. סוחטים מעל את 2 הליים הנותרים, מוסיפים את השום הכתוש ו-2 כפיות מלח.

3. יוצקים על הכל 1/4 כוס מים קרים ומסדרים מעל את הפרגיות. מערבבים הכל ביחד, ואז הופכים את הפרגיות, כך שהצד של העור יהיה למעלה. מזלפים מעל הפרגיות את השמן ומתבלים ב-1 כפית מלח.

4. אופים במשך שעה, עד שתפוחי האדמה רכים והפרגיות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה והעור נעשה פריך. מגישים מיד עם כוסברה קצוצה והבצל הכבוש.

מקור
purewow