פאי תפוחים קלאסי
פאי תפוחים קלאסי (צילום: Hugo Aitken on Unsplash)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 200 מרגרינה / חמאה, רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח תופח, מנופה
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 4-5 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף קינמון
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

אאא

1. ידנית או במיקסר עם וו לישה, לשים את כל מרכיבי הבצק, מלבד הביצה, עד שנוצרים פירורים. לאחר שנוצרים פירורי בצק, מוסיפים את הביצה וממשיכים ללוש לבצק אחיד. נזהרים שלא ללוש יותר מדי, אחרת האלסטיות של הבצק תיפגע. 

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים - 3/4 ו-1/4. את החלק הגדול מרדדים ומרפדים איתו תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, ואת החלק הקטן עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש.

3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית ויוצקים על הבצק בתבנית.

4. מרדדים את החלק הקטן יותר של הבצק, חותכים אותו לרצועות ויוצרים דוגמת שתי וערב על הפאי. 

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות או עד שהפאי מקבל גוון זהוב יפה. בתום האפייה מקשטים באבקת סוכר.