מיוחד לראש השנה

מתכון לפאי תפוחים קלאסי לראש השנה

תפוחים זה ראש השנה - ומה יותר מתאים מלקנח את הסעודה בפאי מבצק פריך ומלית תפוחים מופלאה? חיה ללונק עם מתכון לקינוח קלאסי שכל מה שאתם צריכים לשדך לו זה גלידת וניל קרה ולהגיש - ניתן להכין פרווה או חלבי, לבחירתכם (מתכונים לראש השנה, אוכל)

חיה ללונק | כיכר השבת |
פאי תפוחים קלאסי (צילום: Hugo Aitken on Unsplash)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

לבצק:
  • 200 מרגרינה / חמאה, רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח תופח, מנופה
  • 1 ביצה
למלית:
  • 4-5 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף קינמון
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. ידנית או במיקסר עם וו לישה, לשים את כל מרכיבי הבצק, מלבד הביצה, עד שנוצרים פירורים. לאחר שנוצרים פירורי בצק, מוסיפים את הביצה וממשיכים ללוש לבצק אחיד. נזהרים שלא ללוש יותר מדי, אחרת האלסטיות של הבצק תיפגע.

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים - 3/4 ו-1/4. את החלק הגדול מרדדים ומרפדים איתו תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, ואת החלק הקטן עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש.

3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית ויוצקים על הבצק בתבנית.

4. מרדדים את החלק הקטן יותר של הבצק, חותכים אותו לרצועות ויוצרים דוגמת שתי וערב על הפאי.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות או עד שהפאי מקבל גוון זהוב יפה. בתום האפייה מקשטים באבקת סוכר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר