זהירות: הפלפלים החריפים עלולים להיות מסוכנים

זה קרה אתמול: נכנסנו למסעדה, הזמנו סלט ו"בטח, בטח שים סחוג", התיישבנו לאכול וראינו כוכבים - ממש לא בקטע טוב. בשבוע שעבר, בחורה חתכה פלפל חריף והובהלה לסניף טרם בני ברק עם כוויות קשות. אז מה עובר על הפלפלים החריפים?

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פלפלים אקסטרה חריפים (צילום: Elle Hughes on Unsplash)

אם אתם כמונו, דוחפים חריף לכל דבר, יתכן ששמת לב לאחרונה שאתם נאלצים להפחית כמויות או להגביר את נוכחות הלחם בשולחן, כי וואו! החריף הזה יותר מדי חריף.

בשבוע שעבר, הובהלה בחורה לסניף טרם בבני ברק עם כוויות קשות לאחר שבסך הכל חתכה פלפל חריף ללא כפפות, מה שמדגיש את חריפות העניין (סליחה, היינו חייבים).

הסיבה לכך שהפלפלים חריפים באופן מיוחד עכשיו היא מזג האוויר והטמפרטורות הגבוהות בארץ שגורמים להם להחריף עוד יותר. בשל כך, כשהתחזית תצטנן, תרד גם מידת החריפות.

עד שזה יקרה, הקפידו לחתוך את הפלפלים החריפים עם כפפות בלבד ובשום אופן אל תיגעו בשום איבר אחר, בעיקר בפנים - העיניים, האף והפה.

כמו כן, השתמשו בכמות קטנה יותר של חריף ודאגו למאכלים שיכולים לסייע לכם אם אתם מרגישים שהפה בוער, כמו לחם, בירה או יוגורט (מים פחות יעזרו לכם).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר