מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל

עוגיות פריכות, חמאתיות וממכרות - הגרסה הבריאה יותר לעוגיות השוקולד צ'יפס הקלאסיות, אבל טעימה לא פחות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 120 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמן קוקוס
  • 1/3 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 2 כוסות שיבולת שועל מיושנת
  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
  • 1/4 כוס זרעי פשתן
  • 1/4 כוס אבקת שמרי בירה (אופציונלי)
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/2 1 כוסות שוקולד צ'יפס
  • 1 כוס שקדים קצוצים (אופציונלי)

אופן ההכנה:

מתכון ל-24 עוגיות

1. מחממים את התנור ל -175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2. בקערת מיקסר חשמלי, טורפים יחד את החמאה, הסוכר, שמן הקוקוס והסוכר החום במשך כ-4 דקות, עד לקבלת קצף בהיר ורך.

3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים לשילוב מלא.

4 מוסיפים את שיבולת השועל, הקמח, זרעי הפשתן, שמרי הבירה, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

5. מערבבים לתוך הבצק את השוקולד צ'יפס והשקדים.

6. יוצרים תלוליות מהבצק (כ -2 כפות לכל אחת), 12 תלוליות בכל תבנית, ואופים במשך 12-15 דקות, עד שקצוות העוגיות מזהיבות. מצננים לגמרי לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר