פסטו פיסטוקים ופירות הדר
פסטו פיסטוקים ופירות הדר (צילום: Toa Heftiba on Unsplash)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס פיסטוקים מקולפים
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים, ללא הזרעים, קצוצים
  • 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים גס
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
  • 1 כף דבש
  • 1 שן שום, כתושה
  • גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
  • גרידת קליפה ומיץ מליים אחד
  • גרידת קליפה ומיץ מתפוז אחד
  • מלח גס

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את השמן בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את הפיסטוקים והפלפלים החריפים ומבשלים במשך כ-3 דקות, עד שהפיסטוקים קלויים והפלפלים ריחניים. מעבירים לקערה לצינון.

2. במעבד מזון, טוחנים יחד את הפיסטוקים והפלפלים יחד עם שאר המרכיבים, מלבד המלח, עד לקבלת מרקם משחתי-גס. טועמים, ומתבלים במלח לפי הטעם.