מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה על בסיס בטטה שכולם יאהבו

אנחנו חייבים להודות: אנחנו לא אוהבים שנוגעים לנו בפיצה, אבל לפעמים המצפון מתעורר וזו האלטרנטיבה המדויקת: מתכון לפיצה על בסיס בטטה ושיבולת שועל - אתם מוזמנים לגלות יצירתיות בתוספות ולשתף אותנו בתגובות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פיצה על בסיס בטטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 2/3 כוס שיבולת שועל רגילה (מגולגלת)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • קמצוץ אבקת שום
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

שימו לב: "בצק" הפיצה פרווה לגמרי, רק התוספות הופכות אותה לחלבית (בינינו, איזו פיצה טובה בלי גבינה נוטפת?).

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ובמקביל טוחנים במעבד מזון את קוביות הבטטה ושיבולת השועל. מוסיפים את הביצה, אבקת השום והמלח וממשיכים לטחון עד לקבלת בצק דליל או בלילה סמיכה ועבה.

2. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ויוצרים עיגול שטוח (אפשר לעצב 2 עיגולים) בעובי של חצי-אחד ס"מ.

3. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהחלק העליון יבש. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחזירים לתנור כשהצד היבש כלפי מטה. מברישים את החלק העליון בשמן זית ואופים במשך 5-10 דקות נוספות, כדי לקבל מעטה פריך.

4. מורחים רוטב עגבניות, מפזרים מעל כל תוספות אהובה - גבינה צהובה כמובן - ומחזירים לתנור עד שהגבינה נמסה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר