מה עושים עם החוטים המוזרים שבתוך הבננה?
(צילום: shutterstock)
אאא

אנחנו פשוט אוהבים בננות. הן טעימות בכל וריאציה: באכילה טבעית, כמו שהן, בעוגות, במילקשייקים, גלידות ומה לא?בנוסף, הן גם מזינות את גופנו במינרלים וויטמינים חיוניים.

אולם יש דבר אחד שאנחנו פשוט לא מצליחים להבין: את הקליפה ניתן לאכול, אנו כבר יודעים, אבל מה לגבי החוטים המוזרים האלה שבתוכן - האם הם מיועדים למאכל אדם או לא? תמיד אנו חשים כי הם מקלקלים את חוויית אכילת הבננה וזה לא נחמד.

ובכן, מתברר שהם לא סתם שם. קודם כל, מבחינה מדעית הם מכונים "צרורות שִיפָה" וגם להם יש ערך תזונתי לא מבוטל.

ביסודו של דבר, הצרורות הללו הם רקמה מורכבת המעבירה מזון ומים לצמח ומספקת לו אוכל, חומרים מזינים, מינרלים ומים כדי לגדול. אז בעצם, הסיבים הללו מפיצים חומרים מזינים במעלה ובמורד הבננה בזמן שהיא מבשילה.

אז אם אף פעם לא נתקלתם במטרד, ברי מזל שכמוכם, המשיכו הלאה בחייכם. אך אם אתם עדיין מסתפקים לגביהם, זכרו שיש להם מטרה חשובה. או שפשוט תיצרו מהם מחית או משקה טרופי ובלוטות הטעם שלכם לא יחוו סבל.