מה אוכלים היום?

מתכון לשניצל עוף אפוי בציפוי פריך במיוחד

השילוב בין בלילת ציפוי מנצחת לאפייה בתנור גורם לשניצלים האלה להיות פשוט מעולים - אתם עומדים להכין אותם שוב ושוב ובכל פעם, הם יתחסלו במקום לצד רוטב הדבש והחרדל שטעים להגיש איתם. הכפילו כמויות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שניצלים אפויים אקסטרה פריכים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות פירורי לחם, רצוי מזן פנקו
  • שמן

לבלילת הציפוי:

  • 1 ביצה
  • 1 כף מיונז
  • 1/2 1 כפות חרדל דיז'ון (או כל חרדל אחר)
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ

לרוטב:

  • 1/3 כוס מיונז
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות דבש
  • 1-2 כפיות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. משמנים קלות תבנית אפייה ומפזרים מעל בשכבה אחת את פירורי הלחם. אופים במשך 3-5 דקות עד להזהבה. מסירים מהתנור ומעבירים לקערה.

3. מערבבים בקערה (נפרדת) את מרכיבי הבלילה עד לשילוב מלא.

4. מצפים כל רצועת עוף בבלילה - רצוי להיעזר כאן במלקחיים או מזלג - ואז מצפים בפירורי הלחם ומעבירים לתבנית מוכנה עם רשת אפייה מעל לאפייה שווה (לא חובה, אבל כדאי).

5. מזלפים מעט שמן על השניצלים, מפזרים מעט מלח (אם רוצים) ואופים במשך 15-20 דקות עד שהשניצלים מקבלים גוון זהוב יפה. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. לאחר האפייה, מוציאים מהתנור ומגישים מיד, לצד הרוטב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר