מה אוכלים היום?

מתכון לפרגיות פריכות ברוטב שום שתכינו שוב ושוב

מתכון מקטגוריית "לגזור ולשמור" - מהיר ופשוט עם טעם של ארוחה מושקעת כשבפועל בקושי עבדתם: פרגיות פריכות עטופות ברוטב שום פיקנטי וממכר שיעבדו נהדר עם כל תוספת - אורז, פירה, ירקות מאודים...הכל! (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פרגיות פריכות ברוטב שום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 700 גרם פרגיות או חזה עוף חתוך לרוחב 1 ס"מ
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן יבש (ניתן להחליף בציר מרק או מים)
  • 2 שיני שום גדולות, כתושות

אופן ההכנה:

1. מתבלים את הפרגיות משני הצדדים באבקת השום, מלח ופלפל שחור.

2. מחממים 1 כף שמן במחבת גדולה על אש בינונית, ממקמים את העופות כך שהחלק העליון כלפי מטה. מועכים קלות את העופות כך שיתפסו את השמן טוב יותר וצורבים אותם במשך 5 דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק וקראסט פריך. הופכים את העופות, מועכים שוב קלות וצורבים עוד 2 דקות.

3. מוסיפים את השום ו-2 כפות שמן זית נוספות. מבשלים במשך דקה אחת עד שהשום מזהיב וריחני. מוסיפים את היין ומנמיכים לאש קטנה. מערבבים את העופות במחבת ומביאים לרתיחה במשך דקה וחצי או עד שריח האלכוהול מתאדה. מסירים מהאש ומגישים לצד כל תוספת אהובה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר