מתכונים לשבועות

מתכון לצזיקי יווני אמיתי

מתכון לצזיקי - מטבל מרענן וטעים שמגיע מיוון ונפוץ גם במדינות הבלקן ומוגש בכל טברנה שמכבדת את עצמה כחלק ממגש המזטים. קראנו לו מטבל, אך הוא נכנס גם תחת קטגוריות "רטבים" ו-"סלטים". תחליטו אתם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
צזיקי. המטבל שיככב על שולחן סעודת חג השבועות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם יוגורט ביו רגיל / עיזים
  • 1 מלפפון גדול, מקולף וקצוץ לקוביות קטנות / מגורד גס בפומפיה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמיר טרי קצוץ דק
  • 1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל המרכיבים ושומרים במקרר עד להגשה.

איך מגישים? עם ירקות חתוכים, קרקרים, כממרח לסנדוויץ' והאופציה האהובה עלינו - כמנות אישיות של פינגר פוד לטבילה בארוחה חלבית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר