לכבוד שבת

מתכון לכבוד שבת: חמין עשיר בבשר וקטניות

מזג האוויר בשבת הקרובה מתחנן לסיר חמין לוהט ועשיר, אז למה שלא תכינו אחד בעצמכם? מתכון להכנת חמין בשר עם מגוון קטניות בתיבול חורפי ועמוק • מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
חמין עשיר בבשר וקטניות (צילום: יוני זוננשיין)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1/2 1 או 2 ק"ג בשר בקר מספר 8 מופשר
  • 8 תפוחי אדמה קטנים
  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 1 כוס שעועית אדומה
  • 1 כוס אורז
  • 1 ראש שום שלם
  • 1 בצל
  • חופן צימוקים (לא חובה)
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף כמון
  • קמצוץ קינמון
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • שקית קוקי

אופן הכנת חמין:

רגע לפני: מזג האוויר בשבת הקרובה מתחנן לסיר חמין לוהט ועשיר, אז למה שלא תכינו אחד בעצמכם? מתכון להכנת חמין בשר עם מגוון קטניות.

תוספות: ניתן להוסיף 3 בטטות קטנות ו-3 ביצים קשות.

• משרים את השעועית האדומה והלבנה למשך לילה בשתי קערות נפרדות מלאות מים עד כיסוי. לכן מתחילים לעבוד על החמין כמה שיותר מוקדם.

• מקלפים את תפוחי האדמה וקוצצים את הבצל.

• מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות. מסירים את הסיר מהאש.

• מניחים בסיר את נתח הבשר, בצד אחד של הבשר מסדרים את תפוחי האדמה בשלמותם ובצד השני מניחים את השעועית, ומוסיפים את ראש השום בשלמותו, לא מקולף.

• מתבלים במלח בנדיבות - שיספיק לבשר, לתפוחי האדמה ולשעועית. פלפל שחור - לפי הטעם וכמון שמוסיף טעם חורפי עמוק. ניתן להפחית בכמות, וכך לקבל ארומה פחות כבדה.

• ממלאים את האורז בשקית הקוקי יחד עם כף שמן, קמצוץ קינמון ומעט מלח, ניתן להוסיף חופן צימוקים ולבסוף 2 כוסות מים. קושרים את השקית בתנועת קיפול, אך לא עד הסוף (הדגמה בווידאו) ומניחים בסיר.

• מוסיפים מים לסיר עד לגובה הבשר, תפוחי האדמה והקטניות. ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.

• לאחר 40 דקות מרגע הבישול, ניתן להוסיף את הביצים והבטטות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר