מתכון לקציצות עוף ברוטב סלרי ויין לבן

מלבד העובדה שהוא דייר של קבע בכל מתכון למרק בערך, הסלרי יכול לבקר בתבשילים נוספים שלכם - ולעשות להם רק טוב. מתכון לקציצות עוף ברוטב סלרי ויין לבן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קציצות עוף ברוטב סלרי ויין לבן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עוף טחון, מופשר
  • 7 גבעולי סלרי עם העלים, אך ללא השורש
  • 1/3 בקבוק יין לבן יבש
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים 2-3 כפות שמן ולאחר מכן את הבצלים הקצוצים. מטגנים אותם על אש נמוכה מאוד במשך כ-30 דקות או עד שהם מזהיבים. מוציאים אותם מהמחבת לכלי נפרד.

2. בקערה גדולה, מניחים מחצית מכמות הבצלים המטוגנים, העוף הטחון, מחצית מכמות השום, הפטרוזיליה והביצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

3. בידיים רטובות מגלגלים כדורים מהעיסה ומסדרים אותם על מגש.

4. במחבת רחבה, מחממים 4-5 כפות שמן ומטגנים את הקציצות במשך 2 דקות מכל צד עד להשחמה יפה.

5. במחבת נפרדת, מחממים את המחצית הנותרת של הבצל המטוגן יחד עם מחצית השום הכתוש והסלרי. מתבלים במלח ופלפל שחור ומקפיצים יחד במשך דקה.

6. יוצקים למחבת את היין היבש ומביאים לרתיחה עדינה. כשהיין מבעבע, מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר