ליד הקפה

מתכון לעוגיות חמאת בוטנים רכות ועסיסיות - ללא גלוטן

קערה אחת, מעט מרכיבים ובלי מיקסר - זה כל מה שנדרש להכנת העוגיות הקלות הללו. מה שמבדיל את המתכון הזה ממתכוני עוגיות חמאת בוטנים אחרים הוא שאין בו חמאה ואין קמח - מה שהופך אותן לנטולות גלוטן. הן מלאות בטעם חמאת בוטנים נועז וחזק, לעיסות סביב הקצוות ורכות לחלוטין באמצע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגיות חמאת בוטנים רכות ועסיסיות - ללא גלוטן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 3/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס סוכר מגורען
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בקערת ערבוב גדולה, מניחים את כל החומרים ומערבבים לאיחוד בעזרת כף.

2. בעזרת כף עוגיות בינונית יוצרים תלוליות של שתי כפות על תבנית המרופדת בנייר אפייה, במרווחים זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות, או עד 5 ימים, לפני האפייה. אין לאפות את הבצק כשהוא חם, כי העוגיות יתפשטו ויהיו שטוחות ועסיסיות פחות.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשטחים מעט את העוגיות בעזרת מזלג ואופים 8 דקות, או עד שהקצוות מתקבעים והחלק העליון בקושי עשוי. העוגיות מתייצבות כשהן מתקררות; אל תאפו אותן יתר על המידה.

4. מאפשרים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למשך כ-10 דקות לפני ההגשה. העוגיות ישמרו אטומות בטמפרטורת החדר עד שבוע, או במקפיא עד 6 חודשים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר