ליד הקפה

מתכון לעוגיות צנוברים איטלקיות שמוכנות תוך 22 דקות

בעוגיות הצנוברים האלה יש את כל מה שאנחנו רוצים לקבל בעוגיה איטלקית דלת פחמימות - או בכל עוגיה בכלל. הן קלות מאוד להכנה, טעימות ונטולות גלוטן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • קורט מלח
  • 1 כוס ממתיק מלאכותי מגורען / סוכר
  • 2 כוסות קמח שקדים, מנופה
  • 1/3 כוס צנוברים
  • אבקת סוכר, לפיזור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. משלבים את הביצה, תמצית השקדים, המלח והסוכר בקערה בינונית. מקציפים עם מערבל במשך 2 דקות, או עד שהבלילה מבריקה.

3. מוסיפים את קמח השקדים ומקציפים עד לשילוב מלא וקבלת בצק נוקשה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים.

4. מניחים את הצנוברים בצלחת קטנה.

5. נוטלים חתיכות בצק ויוצרים כדורים בקוטר של כ-2.5 סנטימטרים. טובלים את החלק העליון של כל כדור בתוך הצנוברים ואז מניחים את העוגיות כשהצנוברים מופנים כלפי מעלה על תבנית אפייה לעוגיות, המרופדת בנייר אפייה.

6. לוחצים קלות על העוגיות כדי לשטחן מעט ולוודא שהצנוברים מחוברים היטב.

7. אופים במשך 12 דקות או עד שהן פשוט מזהיבות מעט. אין לאפות יתר על המידה, אחרת הן יתייבשו.

8. מצננים מעט ומפזרים מעל אבקת סוכר.

את העוגיות מאחסנים בכלי אטום לאוויר עד שבוע במקרר, או עד 6 חודשים במקפיא.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר