באנו לעזור

מתכון לקלתית בצק פריך שמתאימה לפאי מתוק ולקיש מלוח

אחת ולתמיד: הנה מתכון מקטגוריית "לגזור ולשמור" להכנת בצק פריך שמתאים כבסיס לפאי וקיש מתוקים ומלוחים כאחד. המתכון מתאים ל-2 קלתיות וניתן להכפיל כמויות - הבצק נשמר היטב בהקפאה למשך חודשים! פשוט מפשירים במקרר לילה לפני השימוש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קלתית בצק פריך שמתאימה להכל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 2 כוסות (325 גרם) קמח - לאחר ניפוי
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כף סוכר (לא חובה)
  • 230 גרם חמאה לא מלוחה, קרה

אופן ההכנה:

1. מוסיפים למעבד מזון 1/2 1 כוסות קמח, מלח וסוכר ועובדים בפולסים קצרים לאיחוד המרכיבים. מפזרים מעל את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.

2. מגרדים את דפנות קערת המעבד, מוסיפים את כוס הקמח שנותרה ומעבדים שוב עד שהקמח נטמע בפירורי הבצק.

3. מעבירים פירורי הבצק לקערה בינונית, מזלפים מעל 4 כפות מי קרח ומערבבים את פירורי הבצק בעזרת מרית. מוסיפים עוד מים אם צריך, עד שמתקבל גוש בצק אחיד.

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומעצבים אותו לכדור בלבד - היזהרו מעיבוד יתר שעלול לפגוע במרקמו של הבצק.

5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק לדיסק עבה, עוטפים אותם בנפרד בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד יומיים או מקפיאים עד 3 חודשים ומפשירים במקרר לילה לפני השימוש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר