לכבוד שבת

מתכון לפאי קינמון עם קרם וניל עשיר

פאי רועים, פאי פקאן, פאי תפוחים, פאי גבינה - כולם נפוצים, נאים וערבים לחיך, אך האם אי פעם הכנתם פאי קינמון? תנו לנו לנחש שהתשובה שלילית. ובכן, אצלנו אומרים: "תמיד יש פעם ראשונה" ולכבוד שבת יש לכם הזדמנות להפתיע את בני הבית ולהכין להם עוגה שהם טרם טעמו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תגוונו: פאי קינמון עם קרם וניל עשיר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • בצק פאי מוכן (קנוי או תוצרת בית)
  • 1/2 כוס (99 גרם) סוכר מגורען
  • 1/2 כוס (60 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1 כף קינמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס (106 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1 כוס (403 גרם) חלב 3%
  • 1 כוס (235 גרם) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח ים

אופן ההכנה:

1. מכינים את בצק הפאי: על משטח מקומח קלות, מרדדים את בצק הפאי לעיגול בעובי של כ-1/2 סנטימטר. מגלגלים את הבצק על המערוך ואז מעבירים אותו בעדינות לתבנית הפאי. חותכים שאריות בצק עודפות, כך שנשארים בערך 2.5 סנטימטרים בולטים מעל.

2. מקפלים את הבצק העודף סביב קצוות תבנית הפאי ומצמידים. דוקרים את הבצק במזלג ומקררים במשך 30 דקות לפחות. ממקמים את רשת התנור בשליש התחתון שלו ומחממים תנור ל-220 מעלות.

3. אופים את בצק הפאי עד שהוא מתחיל מעט להשחים לאורך הקצוות, במשך 17-22 דקות. מצננים לגמרי. מורידים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות.

4. מכינים את המלית: בקערה בינונית מקציפים את הסוכר, הקמח, הקינמון ואגוז המוסקט, עד לאיחוד. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים יחד.

5. מוסיפים את החלב, השמנת, תמצית הווניל והמלח ומקציפים בעדינות כדי לשלבם.

6. שופכים את המילוי לתוך בצק הפאי המקורר. אופים עד שהעוגה נראית יציבה בקצוות, אך היא עדיין לחה במרכז, במשך 28-32 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר