• זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 חציל גדול (או 2 בינוניים)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ¼1 כוסות רוטב עגבניות מוכן
  • ½1 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. חותכים את הקצוות מהחציל/ים וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על נייר האפייה ומברישים את שני הצדדים של כל פרוסה בשמן זית. מתבלים במלח ופלפל.

3. צולים את פרוסות החציל עד שהן כמעט רכות, במשך 10-12 דקות.

4. מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים מעל כל פרוסה 2 כפות רוטב עגבניות. מפזרים בנדיבות מוצרלה ומסדרים 3-5 חתיכות עגבניות שרי מעל כל פרוסה.

5. מחזירים את הפיצות לתנור וצולים עד להמסה של הגבינה, במשך 5-7 דקות נוספות.

6. מגישים את הפיצות חמות, מעוטרות בבזיליקום.