באנו לעזור

איך למנוע מהבננות להבשיל מהר מדי

הרשת מלאה בטיפים איך לגרום לבננות להבשיל במהירות, אך מה עושים כשהן מבשילות מהר מדי? הנה כמה פתרונות שיסייעו לכם להאט את תהליך ההבשלה (מדריך, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הבננות מבשילות מהר מדי? הנה פתרון (צילום: Faris Mohammed on Unsplash)

קנינו אשכול בננות צהוב ויפה, עבר יום אחד וחצי מהבננות כבר חטפו גוון כהה שמותיר אותנו עם שתי ברירות: לאכול את הבננות עכשיו או להכין עוגת בננות.

לפעמים הבננות מבשילות מהר משתכננו, אולם ישנן כמה דרכים לשלוט על תהליך ההבשלה ולהאט אותו.

מה עושים?

1. קערת פירות עם בננות זה יפה, אך תאלצו לוותר על הפוטוגניות. ברגע שחזרתם הביתה עם הקניות, הפרידו את הבננות אחת אחת מהאשכול, סדרו אותן במגש שטוח כך שלא יהיו צמודות זו לזו, הרחיקו אותן מפירות אחרים ושמרו אותן במקום קריר, ולא בסמוך למקור חום.

2. בנוסף, עטפו בניילון נצמד את קצה הגבעול של כל בננה. פעולה זו תלכוד את גז האתילן, ההורמון שאחראי להבשלת הפירות, מלהתפשט החוצה בין הבננות ולהאיץ את תהליך ההבשלה, כך שהן יבשילו לאט יותר.

3. אם הבננות הבשילו והקליפה השחירה, שמרו אותן במקרר. מרגע שהקליפה משחירה, הבננות יישארו טובות מבפנים (עם "דבש" בכמות קטנה) עד 5 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר