מתוק ובריא יותר

מתכון לעוגת בננות עם שוקולד ואגוזים - מקמח כוסמין

כשבא לכם משהו מתוק וטוב ככה ליד הקפה שרק מרגיש מושחת - העוגה הטעימה הזאת היא הבחירה המדויקת בשבילכם. מתכון לעוגת בננות עם שוקולד ופקאן שעשויה מקמח כוסמין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת בננות עם שוקולד ופקאן - מקמח כוסמין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות קמח כוסמין בהיר, לאחר ניפוי
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח ים
  • 3/4 כוס שוקולד מריר איכותי קצוץ
  • 3/4 כוס חצאי פקאן, קצוצים
  • 4-5 בננות בשלות מאוד
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כוס שמן קוקוס מומס (או שמן אבוקדו / שמן חמניות / חמאה מומסת)
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, משמנים קלות תבנית מלבנית בגודל של כ-13X23 ס"מ ומרפדים אותה בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה, מערבבים בעזרת מרית את קמח הכוסמין, הקינמון, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, השוקולד והפקאן, עד לקבלת תערובת אחידה.

3. בבלנדר, טוחנים במהירות גבוהה את הבננות, המייפל, שמן הקוקוס ותמצית הווניל, עד לקבלת קרם חלק לחלוטין.

4. יוצקים את הקרם לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים הכל יחד לבלילה אחידה.

5. שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה ודופקים את התבנית כמה פעמים על השיש (בזהירות כמובן), כך שהבלילה תתפשט בה באופן שווה. מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית. אפשר לקשט את העוגה מלמעלה באגוזי פקאן ושוקולד.

6. אופים במשך 50-55 דקות, או עד שסכין שננעץ במרכזה יוצא נקי. מניחים לעוגה להצטנן לגמרי לפני שפורסים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר