קינוח לשבת

מתכון בסיסי לגלידת פרווה אדירה - התוספות עליכם

לא תאמינו כמה זה קל להכין גלידה מתוקה וטעימה ללא רכיב חלבי אחד וללא מכונת גלידה יקרה. הנה מתכון בסיסי להכנת גלידה פרווה לגמרי - היצירתיות שלכם תקבע כמה רחוק תלכו עם הגלידה הזו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
גלידה פרווה - לא לטבעונים בלבד (צילום: American Heritage Chocolate on Unsplash)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס תמרים מזן מג'הול, קצוצים
  • 1 כוס חלב סויה / חלב שקדים / חלב שיבולת שועל / חלב קוקוס
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן
  • תמצית טעם - בכל טעם שרק רוצים (חפשו במדף מוצרי האפייה או בחנויות ייעודיות)
  • תוספות אפשריות: פיסטוקים קצוצים / שוקולד צ'יפס / פירות טריים קצוצים או כל תוספת אהובה שרק תרצו

אופן ההכנה:

1. בסיר, מערבבים את התמרים הקצוצים וחלב הסויה ומבשלים יחד על אש בינונית. כשחלב הסויה מבעבע, מסירים מהאש ומכסים את הסיר. נותנים לתמרים להיות שרויים בחלב הסויה עד שהסיר מתקרר לגמרי.

2. יוצקים את התמרים וחלב הסויה לבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת חלקה. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים במקרר.

3. בעזרת מיקסר ידני או בקערת מיקסר, מקציפים את כל תכולת פחית חלב הקוקוס במשך 5-7 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה.

4. מוסיפים לקצפת את תערובת התמרים וכמה טיפות מתמצית הטעם שבחרתם (זכרו: לאחר שהגלידה קרה, הטעמים מתעמעמים, כך שאל תחששו להוסיף יותר טיפות מתמצית הטעם). מקציפים הכל יחד לאיחוד מלא.

5. בעזרת מרית גומי, מקפלים לתוך התערובת את התוספות ויוצקים הכל לתבנית אינגליש קייק. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומקפיאים במשך 3-4 שעות, עד שהגלידה יציבה.

היי! תוכלו להגיש את הגלידה עם קצפת פרווה מופלאה או קרם שוקולד פרווה מעולה או גם וגם!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר