גלידה פרווה - לא לטבעונים בלבד
גלידה פרווה - לא לטבעונים בלבד (צילום: American Heritage Chocolate on Unsplash)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוס תמרים מזן מג'הול, קצוצים
  • 1 כוס חלב סויה / חלב שקדים / חלב שיבולת שועל / חלב קוקוס
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן
  • תמצית טעם - בכל טעם שרק רוצים (חפשו במדף מוצרי האפייה או בחנויות ייעודיות)
  • תוספות אפשריות: פיסטוקים קצוצים / שוקולד צ'יפס / פירות טריים קצוצים או כל תוספת אהובה שרק תרצו

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר, מערבבים את התמרים הקצוצים וחלב הסויה ומבשלים יחד על אש בינונית. כשחלב הסויה מבעבע, מסירים מהאש ומכסים את הסיר. נותנים לתמרים להיות שרויים בחלב הסויה עד שהסיר מתקרר לגמרי.

2. יוצקים את התמרים וחלב הסויה לבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת חלקה. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים במקרר.

3. בעזרת מיקסר ידני או בקערת מיקסר, מקציפים את כל תכולת פחית חלב הקוקוס במשך 5-7 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה.

4. מוסיפים לקצפת את תערובת התמרים וכמה טיפות מתמצית הטעם שבחרתם (זכרו: לאחר שהגלידה קרה, הטעמים מתעמעמים, כך שאל תחששו להוסיף יותר טיפות מתמצית הטעם). מקציפים הכל יחד לאיחוד מלא.

5. בעזרת מרית גומי, מקפלים לתוך התערובת את התוספות ויוצקים הכל לתבנית אינגליש קייק. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומקפיאים במשך 3-4 שעות, עד שהגלידה יציבה.

היי! תוכלו להגיש את הגלידה עם קצפת פרווה מופלאה או קרם שוקולד פרווה מעולה או גם וגם!