ישראל במלחמהישראל במלחמה

מדריך: איך לצנן בקבוק יין תוך פחות משעה

כל מה שאתם צריכים זה מים קרים, קרח - עד כאן הגיוני - וכמה חופנים של מלח. כן, מלח. בפנים: ההסבר המדעי לכך. התוצאה: בקבוק יין צונן תוך פחות משעה (מדריך, בית)

הזמנתם אורחים לחג, הגברים חוזרים עוד רגע מבית הכנסת או כל סיטואציה אחרת שדורשת בקבוק יין מצונן ומרענן כאן ועכשיו, רק ש--שמישהו פישל ושכח להכניס בקבוק למקרר. אל דאגה, עם הטריק הסופר-קל הבא הבקבוק יתקרר במהירות.

מה צריך? קרח, מים קרים, דלי לקרח ולמים ומלח.

בדלי, מערבבים יחד את הקרח והמים ומוסיפים כמה חופנים נדיבים של מלח, עד שנוצרת שכבת מלח שצפה מעל. לבסוף, מוסיפים את בקבוק היין וממתינים שהקסם יתרחש - בקבוק ששהה עד עכשיו בטמפרטורת החדר, יצטנן תוך פחות משעה.

איך זה עובד? המלח מוריד את נקודת הקיפאון של המים, מה שגורם להם להיות הרבה יותר קרים, מבלי להפוך לקרח. כלומר, נוצר מצב בו מים "קפואים" - אך עדיין זורמים, בשל פעולת המלח - עוטפים את הבקבוק ובו זמנית, שואבים ממנו את החום, וכל זה בזמן קצר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר