זו הדרך הנכונה והבריאה לפתוח את הצום

גם אם אתם יודעים היטב שאסור להתנפל על האוכל לאחר 25 שעות לא פשוטות של צום, כדאי לדעת מה כן לאכול וממה להימנע. טיפים חשובים כיצד לשבור נכון את הצום (בריאות)

איך לפתוח את הצום נכון (צילום: Jacek Dylag on Unsplash)

מיד כשהצום מסתיים, יש לשתות לפחות כוס אחת של מים קרים כדי להחזיר לגוף את הנוזלים שאיבד ולהמריץ את זרימת הדם. שתו את המים במתינות, אחרת אתם עלולים לחוש כבדות. לאחר מכן, אתם יכולים לשתות כוס תה או קפה לצד מאפה מתוק, כמו עוגת דבש או עוגיות.

המתינו בין 30 ל-60 דקות לאחר הצום לפני שאתם אוכלים. לכו על פרי, לבן, מעדן או פרוסת עוגה כדי להרגיע את הקיבה ורק שעתיים אחרי פתיחת הצום, מתחילים לאכול - אך אל תאכלו ארוחה גדולה מדי והימנעו מבשר ומאכלים מטוגנים ועתירי שמן. זהו לא הזמן להכביד על הקיבה ומילת המפתח כי "בהדרגה".

חלקו את ארוחת סוף הצום שלכם למנות קטנות, מומלץ לאכול תחילה ארוחה חלבית קטנה ומלוחה. לאחר מכן, תוכלו לעבור למרק ירקות או מרק עוף, מנה בשרית עם תוספות כמו אורז, תפוחי אדמה, פסטה וירקות מאודים. בכל מקרה, אל תעמיסו על הקיבה וכשאתם מרגישים שבעים ומאוששים, הפסיקו לאכול.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר