מה נאכל היום?

מתכון לעוף חמוץ-מתוק במרינדה מפתיעה וטעימה בטירוף

העוף המיוחד הזה זקוק להשריה של לפחות יום, רצוי יומיים, בכדי להתרכך ולספוג את טעמי הרוטב שלו כמו שצריך; לא היינו מקצרים תהליכים פה. הכינו היום ואפו מחר או מחרתיים. התוצאה שווה את ההמתנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שובר שגרה: עוף חמוץ-מתוק במרינדה מפתיעה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 ק"ג ירכי ושוקי עוף, עם עור
  • 5 שיני שום, כתושות
  • אורגנו טרי, קרוע לגזרים, בתוספת מעט לקישוט
  • 3 כפות חומץ בן יין אדום
  • 3 כפות שמן זית
  • 100 גרם זיתים ירוקים, מגולענים
  • 70 גרם תמרים מסוג מג'הול, מגולענים וחתוכים לרבעים
  • 2 עלי דפנה
  • 120 מ"ל יין לבן יבש
  • 1 כף סילאן
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את העוף בקערה גדולה ומוסיפים פנימה את כל המרכיבים, מלבד היין והסילאן, יחד עם ¾ כפית מלח וקורט נאה של פלפל שחור. מערבבים את הכל בעדינות, מכסים ומאחסנים במקרר במשך יום עד יומיים, תוך ערבוב מספר פעמים במהלך התהליך.

2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את העוף על מגש אפייה גדול יחד עם כל חומרי המרינדה. בקערה, מערבבים יחד את היין והסילאן ושופכים מעל. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-50 דקות, יוצקים את הרוטב שהצטבר בתחתית מעל העוף פעמיים או שלוש, עד שהעוף חום-זהוב מלמעלה ומבושל דיו.

3. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת גדולה, מפזרים מעל עלי אורגנו ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר