• זמן הכנה55 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 כפות שמן זית, מחולקות
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/4 כוס כוסברה טריה, קצוצה גס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • קורט צ'ילי כתוש
  • 4 ירכי עוף, עם עור ועצמות
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • אורז לבן מבושל, להגשה

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה , מערבבים 2 כפות מהשמן, את מיץ הלימון, הכוסברה, השום, הכמון והצ'ילי. מוסיפים פנימה את העוף ומנערים קלות, לכיסוי. משרים את העוף במרינדה, במקרר, במשך 30 דקות ועד שעתיים.

2. מחממים תנור ל-220 מעלות. במחבת גדולה המתאימה לשימוש בתנור, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שתי כפות השמן הנותרות. מתבלים את העוף במלח ופלפל ואז מוסיפים למחבת כשהעור כלפי מטה ושופכים פנימה את המרינדה שנותרה. צורבים עד שהעור זהוב ופריך, במשך כ-6 דקות. הופכים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.

3. מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהעוף מבושל, במשך 10-12 דקות. מגישים מעל אורז עם טפטופים מהרוטב הנותר במחבת.