מתכוננים לסוכות

מתכון לעוף צרוב בלימון וכוסברה

כוסברה ולימון הם צמד קלאסי שלא נס ליחו לעולם ואף פעם איננו שבעים ממנו. אם גם אתם מעריצים גדולים שלו, כמונו (וגם אם לא), נסו את תבשיל העוף בלימון וכוסברה הזה. אי אפשר לטעות איתו, פשוט אי אפשר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מתכון לעוף צרוב בלימון וכוסברה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית, מחולקות
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/4 כוס כוסברה טריה, קצוצה גס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • קורט צ'ילי כתוש
  • 4 ירכי עוף, עם עור ועצמות
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • אורז לבן מבושל, להגשה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה , מערבבים 2 כפות מהשמן, את מיץ הלימון, הכוסברה, השום, הכמון והצ'ילי. מוסיפים פנימה את העוף ומנערים קלות, לכיסוי. משרים את העוף במרינדה, במקרר, במשך 30 דקות ועד שעתיים.

2. מחממים תנור ל-220 מעלות. במחבת גדולה המתאימה לשימוש בתנור, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שתי כפות השמן הנותרות. מתבלים את העוף במלח ופלפל ואז מוסיפים למחבת כשהעור כלפי מטה ושופכים פנימה את המרינדה שנותרה. צורבים עד שהעור זהוב ופריך, במשך כ-6 דקות. הופכים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.

3. מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהעוף מבושל, במשך 10-12 דקות. מגישים מעל אורז עם טפטופים מהרוטב הנותר במחבת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר