ליד הקפה

מתכון לעוגיות במבה נוגט מהממות של חסי סגל

העוגיות הללו כה פשוטות להכנה וטעימות בטירוף. כיף במיוחד להכין אותן עם הילדים: מערבבים 4 מצרכים בקערה, מגלגלים, טובלים בשוקולד והופ, קיבלתם מעין גרסה ביתית לבמבה נוגט, אבל בצורת עוגיות -ומשודרגת פי כמה וכמה (מתכונים, אוכל)

לא יאומן כמה זה קל: עוגיות במבה נוגט של חסי סגל (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

לעוגיות:
  • 250 גרם (1 כוס) חמאת בוטנים, עדיפות לטבעית
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד חלב / מריר
  • 2 כפיות שמן
  • 1 כף גדושה ממרח נוגט / אגוזים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר, הביצה והמלח - לתערובת אחידה. בשלב זה, ניתן לגלגל את העיסה עם ידיים מעט רטובות לבצק שיהיה נוח לעבודה. מצננים במשך שעה במקרר.

2. מגלגלים לכדורים קטנים בגודל מטבע של שקל ואז יוצרים צורת במבה קטנה. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפיה ואופים במשך 10 דקות, להתייצבות. מצננים לחלוטין לפני הציפוי.

3. ממסים בקערה את השוקולד. מוסיפים את השמן והנוגט / ממרח האגוזים ומערבבים לממרח חלק. מעבירים לכוס צרה וטובלים קצה אחד של כל עוגיה בציפוי השוקולד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר