מה אוכלים היום?

מתכון לעוף צלוי ברוטב סויה, שום וקטשופ משגע

לאכול בבית, להרגיש בהוואי: סגנון הכנת העוף הזו נקרא "הולי הולי" מלשון "לסובב" בהוואית, השפה הרשמית במדינה ה-50 בדגל האמריקאי והיחידה בארצות הברית שאין בה רוב של אנשים ממוצא לבן. מתכון לעוף צלוי ברוטב סויה, שום וקטשופ משגע. והתוצאה? ללקק את האצבעות! (מתכונים, אוכל)

עוף צלוי ברוטב סויה, שום וקטשופ משגע (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס קטשופ
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר או כהה
  • 1/4 כוס חומץ אורז או חומץ סיידר תפוחים
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורד דק
  • 2-3 שיני שום, קלופות ומגוררות דק
  • 1.5 ק"ג חלקי עוף (שוקיים, כנפיים - עם עור ועצמות)
  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

שימו לב: זמן ההכנה הוא אמנם 45 דקות, אך ישנו גם זמן השרייה שכולל 8 שעות עד לילה שלם

1. בקערה גדולה או בשקית ניילון גדולה עם סגירת זיפ-לוק, מניחים את הקטשופ, רוטב הסויה, הסוכר החום, החומץ, הג'ינג'ר והשום ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד. לוקחים 1/2 כוס מהתערובת ושומרים במקרר להמשך. לתערובת שנותרה בקערה או בשקית, מוסיפים את חלקי העוף ומצפים אותם היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד או אוטמים את השקית ומעבירים למקרר למשך 8 שעות לפחות. פעם אחת לפחות במהלך ההשרייה, מערבבים או מנערים את העוף שבקערה / בשקית.

2. משמנים בנדיבות ומחממים גריל חשמלי לחום בינוני (אם משתמשים במנגל פחמים, הוא מוכן לצלייה אם אתם יכולים להחזיק את היד מעליו בגובה של 12 ס"מ במשך 5-7 שניות בלבד), מסדרים על הגריל את העופות וצולים במשך 25-35 דקות. כל 5 דקות הופכים את העופות ולאחר שהופכים בפעם הראשונה, יוצקים ומברישים עליהם את 1/2 כוס המרינדה שנותר במקרר, כדי שלא יתייבשו וישרפו.

זמני הבישול משתנים בהתאם לגודל ונתח העוף, אז השגיחו מקרוב. מגישים מיד לאחר הצלייה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר