כנפיים בזיגוג מתקתק בהשראת פסנג'ון
כנפיים בזיגוג מתקתק בהשראת פסנג'ון (צילום: Vladimir Gladkov on Unsplash)
  • זמן הכנהשעה ו-20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 ק"ג כנפיים
  • להשריית העוף:
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • לזיגוג:
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • 2 כפות פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפיות מלח גס
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
  • 1/2 כפית חצאי אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

אאא

שימו לב: זמן ההכנה אמנם עומד על שעה ו-20 דקות, אך יש לקחת בחשבון את זמן ההשרייה ולהתחיל בהכנה 24 שעות לפני ההגשה.

השרייה:
1. טופחים על הכנפיים בעזרת נייר סופג, לייבוש, ומניחים אותן בקערה גדולה. בקערה קטנה, מערבבים יחד את כל מרכיבי ההשרייה (כן, זו השרייה יבשה) ושופכים על הכנפיים. מערבבים עד שהכנפיים מצופות היטב.

2. מסדרים את הכנפיים בתבנית מרופדת בנייר כסף ומעבירים אותן למקרר למשך 6 שעות לפחות עד לילה שלם. באמצע ההשרייה, הופכים את הכנפיים.

צלייה ראשונה:  
3. לאחר ההשרייה, מעבירים את הכנפיים לקערה גדולה ומערבבים אותן עם 2 כפות שמן עד לציפוי אחיד.

4. מרפדים בנייר כסף או נייר אפייה מגש אפייה גדול ומניחים מעל רשת אפייה (או משתמשים מלכתחילה בתבנית צלייה ייעודית), מסדרים את הכנפיים על הרשת וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה. באמצע הצלייה, הופכים את הכנפיים. כשהן שחומות קלות, הבשר מתחיל להיפרד מהעצם והשומן נוטף - מוציאים מהתנור לזיגוג.

זיגוג:
5. כשהכנפיים בתנור, מכינים את הזיגוג: בקערה גדולה, מניחים את הסוכר, יוצקים מעל 2 כפות מים רותחים ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את רכז הרימונים, הפלפל השחור, המלח, הקינמון ואגוז המוסקט ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.

צלייה שנייה:
6. מגביהים את חום התנור ל-190 מעלות, מעבירים את הכנפיים לקערה עם הזיגוג ומערבבים היטב לציפוי מלא. בעזרת מלקחיים, מחזירים את הכנפיים לתבנית הצלייה וצולים במשך 20 דקות נוספות, עד שהכנפיים נחרכות קלות והזיגוג מבריק.

7. מוציאים את הכנפיים מהתנור ויוצקים עליהן את הזיגוג שנותר בקערה. מגישים מיד עם אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס וגרגירי רימון. אפשר כמובן להוסיף בצד אורז פרסי.