מכינים היום ומקפיאים לחג

מתכון לפסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף עם מאפה מרוקאי חגיגי ומיוחד בגרסה אישית שאפשר להכין כבר היום, להקפיא ולשלוף לפני ראש השנה: מתכון לפסטייה אישית במילוי של בשר או עוף, לבחירתכם, ורוטב פטריות בצד אותו תכינו בערב החג (מתכונים לראש השנה, אוכל)

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • חבילת בצק פילו, מופשר לילה במקרר או חבילה שמגיעה באיחסון למקרר, קרה
  • שמן
  • עוף שלם + 10 גרגרי פלפל אנגלי + 5 עלי דפנה
  • או: 700 גרם בשר בקר טחון או 600 גרם בשר אסאדו + 10 גרגרי פלפל אנגלי + 5 עלי דפנה
  • 3 בצלים, קצוצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • חופן גפרורי שקדים
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף רוטב צ'ילי חמוץ חריף
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס צימוקים (לא חובה, לאוהבי המתוק)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
  • פיסטוק גרוס
לרוטב פטריות:
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • חבילת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרבעים או קופסת שימורי פטריות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 שקית (22 גרם) אבקת רוטב צלי
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • קמצוץ מלח
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת או רגילה (לא חובה)
  • 1 כף קמח מהולה ב-1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

אם בחרתם במילוי עוף או בשר אסאדו:
1. מניחים את העוף השלם או הבשר בסיר גדול, מכסים במים ומוסיפים גרגרי פלפל אנגלי ועלי דפנה. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהכל מבעבע, מנמיכים לאש קטנה וממשיכים לבשל במשך כשעה וחצי בסיר מכוסה עד שהעוף / הבשר רך. מוציאים לקרש חיתוך, מצננים, מפרקים מעצמות וקוצצים גס.

אם בחרתם במילוי בשר טחון: משתמשים בו פשוט כמו שהוא.

2. במחבת גדולה, מחממים 5-6 כפות שמן, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה יפה. במקביל, קולים את גפרורי השקדים במחבת יבשה עד להזהבה.

3. מוסיפים למחבת עוף, בשר אסאדו או בשר טחון (לא מבושל), שום כתוש, שקדים קלויים, סילאן, רוטב צ'ילי חמוץ חריף, פלפל שחור גרוס, צימוקים (אם רוצים), מלח, פפריקה וכוסברה קצוצה. מערבבים הכל יחד ומבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית. מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן לחלוטין.

4. מסדרים על השיש תבניות אישיות בקוטר 9 ס"מ כמספר עלי הפילו. מרפדים כל תבנית בעלה פילו אחד ומברישים אותו בשמן.

5. מניחים בכל תבנית 2-3 כפות גדושות מהמילוי ומקפלים את שולי עלה הפילו למרכז, כך שיכסו את המילוי והמאפה ייסגר היטב מכל צד. מברישים את בצק הפילו בשמן ומפזרים מעל פיסטוק גרוס.

6. מסדרים את התבניות במגש אפייה גדול ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10 דקות.

- מגישים חם או מוציאים מהתנור, מצננים ושעה לפני ההגשה מחממים על הפלטה אך לא ישירות עליה, אלא מניחים על גבי סיר או תבנית שיפרידו.

אפשר להקפיא את הפסטיות? כן. מצננים אותן לאחר האפייה, מכסים כל אחת בנייר כסף ואז בניילון נצמד ומקפיאים. מפשירים שעה-שעה וחצי לפני ההגשה ומחממים על פלטה.

הכנת רוטב הפטריות:
7. בסיר בינוני על אש בינונית, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד במשך 10 דקות.

8. יוצקים למחבת 3 כוסות מים רותחים ומתבלים באבקת מרק פטריות, אבקת רוטב צלי, כמון, פלפל שחור, מלח ופפריקה מעושנת או רגילה. מבשלים הכל יחד עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב מסמיך.

9. יוצקים לסיר את תערובת הקמח והמים, מערבבים, מבשלים עוד 3 דקות ומכבים את האש. יוצקים את הרוטב כשהוא חם על הפסטיות.

את הסיגרים המופלאים של מלי לראש השנה הכנתם כבר?

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר