להרשים בלי להתאמץ

מתכון לטארט בצק עלים ותפוחים מהיר עם רוטב מייפל

מאפה יפהפה מרכיבים פשוטים וזמינים שלא באמת עבדתם קשה עליו ועדיין הגעתם לתוצאה מרשימה וטעימה טעימה. שכבות של תפוחים רכים ומתוקים על בסיס בצק עלים דק ופריך - קינוח מושלם או פינוק מיוחד לשבת או חג בבוקר שהכי טעים להגיש עם כדור גלידת וניל. מתכון לטארט בצק עלים ותפוחים מהיר עם רוטב מייפל (מתכונים לחגים, אוכל)

טארט בצק עלים ותפוחים מהיר עם רוטב מייפל (צילום: Deborah Rainford on Unsplash)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים שהופשר לילה במקרר, קר מאוד
  • 6 תפוחים מזן רויאל גאלה או גאלה, מקולפים ופרוסים דק 
  • 50 גרם סוכר לבן
  • 1/2 כפית קינמון
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 ביצה, טרופה
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 60 גרם חמאה
  • 75 גרם סירופ מייפל
  • 1/2 כף מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את פרוסות התפוחים עם הקינמון, הלימון והסוכר הלבן ומניחים בצד ל-10 דקות.

2. משמנים בחמאה בנדיבות תבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס״מ או 2 תבניות קטנות יותר. משאירים כ-2 ס״מ של בצק שיוצא משולי התבנית. בהמשך הוא יכסה מעט את התפוחים.

3. דוקרים במזלג את הבצק שבתחתית התבנית ומברישים את התחתית ב-1/3 מכמות הביצה הטרופה.

4. מסדרים כרצונכם את פרוסות התפוחים ומברישים אותם ואת שולי הבצק העליונים ב-1/3 נוסף מהביצה הטרופה.

5. מכסים עם שולי הבצק את התפוחים (כמובן לא כל התפוחים יהיו מכוסים, אלא רק אלה שקרובים לשוליים.

6. מברישים את השוליים בביצה הטרופה שנותרה ומפזרים על הבצק ועל התפוחים את סוכר הדמררה.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25 דקות או עד שהמאפה זהוב ושחום בקצוות.

במקביל, מכינים את רוטב המייפל:
8. בסיר בינוני על אש בינוני ממיסים את החמאה. מוסיפים את המייפל ומערבבים פנימה את המלח. מביאים הכל לרתיחה ומכבים את האש.

9. לאחר שהטארט אפוי, מוציאים אותו מהתנור, נותנים לו להצטנן 10 דקות ומגישים חם עם כדור גלידת וניל קרה וזילוף הגון מרוטב המייפל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר