הרבה סבלנות, מעט עבודה

מתכון לשוק טלה בתנור - 6 שעות בחרדל, שום ותימין

מנה שדורשת הרבה סבלנות, אך מעט מאוד עבודה בפועל. מצפים את הנתח במרינדה, מעבירים למקרר לשעה ואז לתנור לצלייה איטית של 5 שעות, בסופן תקבלו שוק טלה נימוחה, עסיסית ושזופה. עיקרית יפהפייה לשולחן השבת (מתכונים לשבת, אוכל)

שוק טלה בתנור (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • שוק טלה צעיר במשקל 2.5 ק"ג
  • 1 ראש שום שלם, חצוי לשניים

למרינדה:

  • 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כף תימין טרי או יבש
  • 4 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את כל רכיבי המרינדה.

2. מניחים את שוק הטלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים את הנתח במרינדה מכל הצדדים ומניחים לצידו את שני חצאי ראש השום.

3. מכסים את שוק הטלה ב-2 ניירות אפייה ואוטמים הכל בנייר כסף עבה.

4. מכניסים את התבנית למקרר להשרייה של שעה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 5 שעות. לאחר האפייה, אפשר להסיר את הכיסויים ולאפות את השוק עד שהיא מקבלת גוון שחום יותר.

(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר