שוק טלה בתנור
שוק טלה בתנור (צילום: מלי יהודיוף)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • שוק טלה צעיר במשקל 2.5 ק"ג
  • 1 ראש שום שלם, חצוי לשניים
  • למרינדה:
  • 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כף תימין טרי או יבש
  • 4 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה, מערבבים היטב את כל רכיבי המרינדה.

2. מניחים את שוק הטלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים את הנתח במרינדה מכל הצדדים ומניחים לצידו את שני חצאי ראש השום.

3. מכסים את שוק הטלה ב-2 ניירות אפייה ואוטמים הכל בנייר כסף עבה.

4. מכניסים את התבנית למקרר להשרייה של שעה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 5 שעות. לאחר האפייה, אפשר להסיר את הכיסויים ולאפות את השוק עד שהיא מקבלת גוון שחום יותר.

 (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)