באנו לשדרג

מתכון לממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות - מ-5 מרכיבים בלבד

את קינוח השוקולד החגיגי הזה מכינים, כאמור, מחמישה מרכיבים בלבד (כולל נגיעה של מלח גס, שהופכת אותו אפילו למיוחד וטעים יותר), תוך פחות מ-30 דקות. הוא מעולה לאירוח וגם להתארחות - הרבה יותר מפנק מזר פרחים או שובר מתנה. סמכו עלינו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 340 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 140 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 1 כוס פיסטוקים, קלויים וקצוצים, מחולקת לשניים
  • 3/4 כוס חמוציות, מחולקת לשניים
  • מלח גס, לקישוט

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את השוקולד המריר בקערה בינונית חסינת חום. בסיר בינוני, מביאים כ-10 סנטימטרים של מים לרתיחה עדינה; מניחים את הקערה מעל הסיר ומערבבים את השוקולד בעזרת מרית סיליקון, עד להמסה מלאה. בקערה נפרדת, חוזרים על הפעולה עם השוקולד הלבן.

2. מערבבים לתוך השוקולד המריר חצי מכמות הפיסטוקים וחצי מהחמוציות. מורחים את התערובת על התבנית המוכנה, בשכבה דקה ואחידה. מטפטפים מעל את רוב השוקולד הלבן (משאירים כמות קטנה לזילוף הסופי), בעזרת סכין. מפזרים את הפיסטוקים והחמוציות שנותרו, מטפטפים שוב את השוקולד הלבן שנותר ומקשטים במלח הגס.

3. מניחים לשוקולד להתייצב באופן מלא, רצוי במשך לילה. שוברים לחתיכות בגודל ביס טרם ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר