לכבוד שבת

מתכון לעוגת מוס גבינה וקדאיף פשוט מהממת

לרוב אני מכינה עוגות גבינה אפויות, אבל הפעם, לקראת שבת, החלטתי להכין עוגה קרה ופרשתי את ההכנה על פני יומיים, משום שלא הוספתי ג’לטין למוס והכנסתי אותו לפני הקישוט ללילה למקרר ורק למחרת קישטתי. הקישוט יכול להיעשות בצורות שונות, תלוי במידת היצירתיות שלכם. במקרה זה החלטתי להשתמש בשערות קדאיף שקניתי לאחרונה ונחו במקפיא - תוספת שתורמת לקראנצ’יות נפלאה (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
פשוט מהממת: עוגת מוס גבינה וקדאיף (צילום: חיה דר)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבסיס:

  • 200 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן
  • 80 גרם אגוזי מלך
  • 80 גרם חמאה
  • 2 כפות סירופ מייפל

למוס הגבינה:

  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9%
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 80 גרם אבקת פודינג וניל
  • 4 כפות סירופ מייפל
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם חמאה

לציפוי:

  • 75 גרם שערות קדאיף
  • 20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מרסקים את מרכיבי הבסיס במעבד מזון. מעבירים לתבנית, מהדקים ומאחסנים במקפיא.

2. בקערה, מערבבים את הגבינה, השמנת החמוצה, הפודינג והמייפל.

3. ממיסים במיקרו את השוקולד, 1/4 כוס מהשמנת המתוקה ואת החמאה ומוסיפים לתערובת הגבינה.

4. מקציפים את השמנת המתוקה הנותרת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

5. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל את המוס. מכסים בנייר כסף ומחזירים ללילה למקפיא.

6. מכינים את הקדאיף: ממיסים את החמאה, יוצקים מעל השערות וממוללים ביחד. מכניסים לאפייה של כ-10 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומפזרים מעל העוגה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר