ליד הקפה

מתכון לעוגת שקדים רכה ונימוחה לכל המשפחה

שוב עוגת גבינה / שיש / קפה / שוקולד? לא! השבוע, לכבוד שבת, צאו קצת מהקופסא והכינו את עוגת השקדים המופלאה הזו, שמתקתקים בצ'יק צ'ק ואי אפשר להפסיק ליישר, אז כדאי שתכפילו כמויות מראש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לכל המשפחה: מתכון לעוגת שקדים רכה ונימוחה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 125 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
  • 150 גרם סוכר
  • 3 ביצים, מופרדות
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 40 גרם קמח תופח, מנופה
  • 75 גרם שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים בסיס של תבנית עגולה בקוטר 15 ס"מ.

2. מקציפים את החמאה / מרגרינה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ומערבבים פנימה עם תמצית השקדים. טורפים היטב.

3. מוסיפים פנימה את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים בעדינות. מקציפים את החלבונים בקערה נקיה, עד לקבלת קצף יציב מאד ולאחר מכן מקפלים לתוך התערובת השניה.

4. אופים 45 דקות או עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר