הלכה ב-60 שניות

מותר לאכול מוצר ללא כשרות לפסח? ומה דין מוצר בכשרות רבנות? • צפו 

"הלכה ב-60 שניות" ב'כיכר השבת' עם הפוסק הגאון רבי בנימין חותה - פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית | ובפינה היומית: מותר לאכול מוצר ללא כשרות לפסח? ומה דין מוצר בכשרות רבנות? • צפו (יהדות)

(תמונה ראשית, צילום אילוסטרציה: Hadas Parush/Flash90)

"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.

ובפינה היומית: דיני כשרות המוצרים לפסח.

כלל ראשון - אין לאכול שום דבר מאכל שאין עליו כשרות לפסח, זו לא הנהגה זו הלכה. תעשיית המזון מתוחכמת מאוד, הרבה טריקים ושטיקים, אתה לא יודע מאיפה יכולה להיות בעיה, לכן חובה שתהיה כשרות לפסח כל אחד לפי ההנהגה שלו, מי שרק בד"צ אז בד"צ וכן הלאה.

כלל שני - מוצר שהוא פתוח לא קונים, כל מיני מאפים וכדומה, לא קונים. אין כשרות על מוצר פתוח. גם אם זה היה מוצר סוגר והוא פתח, אתם יודעים כמה תקלות יכולות להיות? לכן ההנהגה שתהיה - קונים רק דברים סגורים.

כלל שלישי - מי שאוכל רק בד"צ, הבד"צים המפורסמים, כשמגיע פסח, מתנערים מהכשרות, פתאום הכשרות לא לפסח. למה? כי יש שם קטניות, אשכנזים לא אוכלים קטניות. אדם נשאר רק עם רבנות, מה יעשה מי שלא סומך? הלכה למעשה, גם מי שאוכל רק בד"צ, אם זה מוצר עם מרכיבים בסיסיים כגון מים, סוכר, שמן, מלח - גם כשרשום רק רבנות כשר לפסח, אין מה לחשוש. אבל אם יש מרכיבים נוספים, לא יסמוך.

צפו בפינה

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר