כיכר השבת

נימוח, פריך וממכר

מתכון לפיש אנד צ'יפס - מנה קלילה וטעימה שכיף להכין

הנשנוש המושלם לאירוח, מסיבה או ערב חברים - פשוט להכין וכיף להגיש. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת פיש אנד צ'יפס, מנת רחוב פופולרית וטעימה היישר מבריטניה. וגם: טריק לצ'יפס קריספי במיוחד (מתכונים, אוכל)

17
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ב' בטבת | 06.12.21
פיש אנד צ'יפס
פיש אנד צ'יפס (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה אדומה, מקולפים וחתוכים לרצועות ארוכות
  • 2 פילה מושט ללא עור
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קארי
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס קמח
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 140 מעלות, מטגנים את רצועות תפוחי האדמה במשך 6 דקות, מוציאים למסננת שמונחת על קערה, מכסים ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

2. מחממים את השמן לחום של 180 מעלות ומטגנים שוב עד שהצ'יפס קריספי ומקבל גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים למסננת שמונחת על קערה.

3. במקביל, משרים את הדגים במלח או בלימון למספר דקות כדי לנטרל ריחות דומיננטיים, שוטפים היטב וחותכים אותם לרצועות דקות.

4. בקערה בינונית, טורפים היטב את המים, הקמח, הקארי, המלח והפלפל השחור, עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את רצועות הדג לבלילה ומצפים אותן מכל כיוון.

5. מעבירים את רצועות הדג לקערה עם פירורי לחם, מצפים אותן ומעבירים לטיגון בשמן עמוק שחומם ל-180 מעלות עד להשחמה טובה. מוציאים למסננת עם הצ'יפס או לנייר סופג, ומגישים חם לצד מגוון רטבים ופלחי לימון לסחיטה מעל.

(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
17 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
11
אוראל אתה אלוף נהנים מכל המתכונים המדויקים שלך
ללא שם06.12.21
תודה רבה
אוראל בראל21.12.21
10
נראה סוף
ללא שם08.12.21
9
וואווו נראה טובבב
שירי06.12.21
תודה
אוראל בראל21.12.21
תודה על המתכון ואיזה רטבים יש בצילום?
הודיה08.11.22

הצגת כל התגובות

8
חבל שאי אפשר לשתף מתכונים מהאתר הזה
נסים28.12.21
7
יפה לך בהצלחה
בני ברק06.12.21
6
נראה מעולה וקליל. בהחלט ינסה
ללא שם06.12.21
5
דאאאאאי אני מפסיקה עם הדיאטה... אי אפשר ככה כל פעם אתה מעלה משהו מטורף אחר.... יאלא הוצאות שבת חוזרים... אס נמצא סיבה למסיבה טנקס ממש על המתכויינים הנפלואים
שלוימל'ה08.12.21
חח תודה רבה
אוראל בראל09.12.21
4
מעולם לא פגשתי בבריטניה דג מצופה בפרורי לחם.
אר07.12.21
3
ציפוי בלי ביצים זה רעיון טוב מאוד
פומבה27.12.21
2
מתכון מושלם מוגש בצורה קלילה כ"כ כמו תמיד.תודה לך
ג'קי שבו06.12.21
תודה רבה כייף לשמוע
אוראל בראל21.12.21
1
מחכה כל פעם למתכון חדששששש 🍟🍟מתכונים קלילים וסופר טעימים
אלונה 06.12.21
איזה כייף לשמוע
אוראל בראל09.12.21
אולי גם יעניין אותך
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם