כיכר השבת

מתכון לקרואסון חמאה - פינוק בוקר צרפתי מושלם

חובבי האפייה הביתית ישמחו להכיר את המתכון הזה לקרואסון חמאה, שאולי דורש עבודה ודיוק, אך התוצאה והריח הנהדר שווים את הכל. הפינוק המושלם לבוקר שלכם (מתכונים, אוכל)

3
מורן פינטו | כיכר השבת | ל' בניסן | 19.04.15
קרואסון חמאה פריזאי - פינוק בוקר מושלם
קרואסון חמאה פריזאי - פינוק בוקר מושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקשה
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן
  • 25 גרם שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 230 מ"ל מים קרים
  • קמצוץ מלח
  • לקיפול הבצק: 250 גרם חמאה

אופן הכנת קרואסון חמאה:

רגע לפני: חובבי האפייה הביתית ישמחו להכיר את המתכון הזה לקרואסון חמאה, שאולי דורש עבודה ודיוק, אך אל תתייאשו! התוצאה המדהימה הריח הנהדר שווים את הכל. הפינוק המושלם לבוקר שלכם, שירגיש לכם פריז (לפחות לרגע), בלי לפתוח את הארנק.

• מניחים את החמאה המיועדת לקיפול הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לריבוע דק. מכניסים לקירור ופונים להכנת הבצק.

• מנפים את הקמח ומעבירים לקערת מיקסר, מעבדים במהירות איטית יחד עם החמאה הרכה, הסוכר והשמרים, במשך 2 דקות.

• מוסיפים את המלח לקערה ומעבדים במשך 5 דקות נוספות.

• מקמחים משטח עבודה, ויוצרים מהבצק צורת קובייה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי-שעתיים.

• מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל הכפול מגודלו של ריבוע החמאה בנייר האפייה שבמקרר.

• מחלצים בזהירות את ריבוע החמאה מבין שני ניירות האפייה, ומניחים אותו על חצי אחד של מלבן הבצק.

• מקפלים חצי הבצק הנותר מעל לריבוע החמאה, ומהדקים את הקצוות היטב.

• מרדדים את הבצק למלבן.

• מקפלים פנימה שליש מהצד השמאלי של הבצק, ואז מקפלים את הצד הימני, עד ששניהם נפגשים.

• מרדדים למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

• מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ומקפלים שליש מהצד הימני למרכז שיכסה שליש מהמלבן, ואת הצד השמאלי גם למרכז, עד ששניהם נפגשים.

• מקפלים לחצי את הבצק - כך שנוצרות 4 שכבות של בצק מקופל.

• כשהצד הסגור של שכבות הבצק מצד ימין והקצוות הפתוחים מצד שמאל, מרדדים אותו - כפי שתוכלו לנחש לבד - למלבן!

• מחלקים את המלבן באמצע, לשני מלבני בצק וחותכים למשולשים, שבסיסם הוא 5 ס"מ (כמו רוגלך).

• מגלגלים את המשולשים מהצד הרחב לקצה המחודד, ומסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהקצה המחודד למטה (שלא יפתח באפייה).

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

שימו לב! כיוון שהקרואסונים מאבדים מהפריכות שלהם לאחר כמה שעות, כדאי לאפות סמוך לאכילה, ולהקפיא את השאר (דמיינו בית שמריח כמו מאפייה פריזאית על הבוקר...).

אופים במשך 17 דקות, עד שהקרואסונים מקבלים גוון זהוב יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אומרים מדוייק אבל לא אומרים מתי לשים את המים ולא מסבירים כמו שצריך את הקטע של השליש
ללא שם14.02.21
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מממממששששהההההוווו19.04.15
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22