כיכר השבת

שאריות או לא להיות

מתכון לפודינג לחם וחמאה שהילדים יבקשו שתכינו שוב ושוב

מה זה פודינג לחם וחמאה, אתם תוהים? זו בעצם גרסה אפויה ללחם מטוגן. אחד הדברים הטובים ביותר בסוגי הקינוחים/ארוחות הבוקר הללו הוא השימוש בשאריות, מה שהופך את המנה לחסכונית מאד. ניתן להמיר את הלחם בקרואסונים, לחמניות או כל מאפה אחר שתבחרו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז באב | 28.08.19
פודינג לחם וחמאה קריספי
פודינג לחם וחמאה קריספי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 55 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
  • 10 פרוסות לחם לבן או מלא, חתוכות למשולשים
  • 1/2 כוס / 55 גרם צימוקים מוזהבים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • ½1 כוסות / 350 מיליליטר חלב
  • 1/4 כוס / 50 מיליליטר שמנת מתוקה
  • 2 ביצים גדולות
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עם מעט מהחמאה.

2. מורחים את החמאה שנותרה בצד אחד של כל פרוסת לחם.

3. מכסים את בסיס התבנית במשולשי לחם חופפים, כשהצד המרוח בחמאה מונח כלפי מעלה. מפזרים מעל הלחם חצי מכמות הצימוקים ומעט מאגוז המוסקט והקינמון. חוזרים על שכבה זו פעם נוספת או עד שהתבנית מתמלאת.

4. מחממים בעדינות את החלב והשמנת בתוך סיר, אך לא מרתיחים. מניחים בצד.

5. בקערה בינונית חסינת חום, טורפים את הביצים עם 3 כפות מהסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת צבע בהיר ואוורירי.

6. שופכים באטיות את החלב החמים (לא חם) על הביצים, תוך הקצפה מתמדת, עד שכל החלב מוסף.

7. שופכים את תערובת הביצים באטיות ובאחידות על הלחם עד להוספת כל הנוזל. לוחצים בעדינות את הלחם למטה שהנוזלים נספגים בו. מפזרים את שארית הסוכר על פני השטח ומניחים בצד למשך 30 דקות.

8. לאחר 30 דקות אופים את פודינג הלחם בתנור החם, במשך 40-45 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב.

9. מגישים חם.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22