כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לחלות מטריפות בסגנון אמריקאי

הפעם הראשונה שנתקלתי בחלות הגבוהות והמרשימות האלה, היתה ברחובות ברוקלין בניו-יורק, באחד מימי שישי. חלונות הראווה שם עמוסים בחלות מהסוג הזה, בכל הגדלים. מיד הבנתי שזו הצורה האליפטית של התבנית, שגם משנה את מרקם החלה וגורמת לה לקבל אווריריות מדהימה (מתכונים, אוכל)

4
חסי סגל | כיכר השבת | ט"ז באב | 06.08.20
חלות מטריפות בסגנון אמריקאי
חלות מטריפות בסגנון אמריקאי (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • 1 ק״ג קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה + תוספת לשימון הבצק
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כוסות + 4 כפיות (500 מ"ל) מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות שמן זית (לסוף הלישה)

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כף מים
  • שומשום לציפוי

אופן ההכנה:

ציוד נדרש: 4 תבניות אובליות לחלות בקוטר 8 ס"מ

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים במשך 2 דקות את הקמח, השמרים והסוכר. בהדרגה, מוסיפים את השמן והמים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק רך שנפרד בקלות מדפנות הקערה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים או יותר. ממשיכים לעבד את הבצק במשך 8 דקות (הפעילו סטופר) במהירות בינונית. לקראת סוף הלישה, מוסיפים את המלח ושמן הזית ומעבדים 4 דקות נוספות.

2. משמנים את הבצק בנדיבות, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך שעה-שעה וחצי (תלוי במזג האוויר. בקיץ הבצק תופח מהר יותר).

3. לאחר ההתפחה, נותנים לבצק כמה אגרופים כדי להוציא ממנו את האוויר ומעבירים למשטח עבודה נקי. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים. כל כדור צריך לשקול 120 גרם. משמנים את משטח העבודה, מסדרים עליו את הכדורים ונותנים להם לנוח במשך 10 דקות.

4. מחלקים לשניים כל כדור, כך שיתקבלו 16 חלקי בצק שווים, ומרדדים אותם לרצועות בגודל שווה. קולעים 4 חלות - כל אחת מורכבת מ-4 רצועות, ומניחים כל חלה בתבנית אובלית משומנת.

5. מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו כדי שיהיה חם מאוד, ובמקביל מתפיחים את החלות בפעם השנייה במשך 45-60 דקות או עד שהחלות תפוחות (הקיץ יכול לקצר את זמן ההתפחה בחצי).

6. בכלי קטן, טורפים יחד את הביצה, המלח, הסוכר והמים, מברישים על החלות בעדינות כדי לא לפגוע בנפח שלהן ומפזרים שומשום מעל.

7. מכניסים את החלות לתנור החם, מנמיכים ל-190 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור). החלות מוכנות כשהן זהובות גם בתחתית ויש ריח משגע בבית. מחלצים בזהירות מהתבניות ומצננים את החלות על רשת.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מה הגודל של התבניות?? באובליות יש הרבה גדלים
אני09.08.20
3
זה המוציא או מזונות?
מחילה מכבודכם07.08.20
2
החלות מדהימות הבצק - כיף לעבוד איתו מתכון נהדר תודה
אילת07.08.20

הצגת כל התגובות

1
לא כתבת מתי מוסיפים את המלח. כמות הסוכר נראית לי קטנה מדי
שרון26.01.24
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22