כיכר השבת

סגולה לשפע ופרנסה

מתכון לחלת מפתח ומדריך מצולם לקליעה שלב אחר שלב

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת ה-חלה לשבת שאחרי חג הפסח: כך תקלעו בקלות חלה בצורת מפתח מבצק מושלם, אוורירי ורך כסגולה לשפע ופרנסה טובה (מתכונים לשבת, אוכל)

14
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז בניסן | 28.04.22
חלת מפתח
חלת מפתח (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים בגודל M
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות מים פושרים
לציפוי:
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כף מים חמים
  • שומשום לבן או כל ציפוי אהוב אחר

אופן ההכנה:

מתכון ל-2 חלות מפתח גדולות או 3 חלות בינוניות

למה בכלל מכינים חלת מפתח? הנה כל הפרטים על המנהג המיוחד

אמצעי מדידה: כל הכוסות במתכון נמדדות לפי כוס חד פעמית לשתייה קרה

3 טיפים לפני שנתחיל:

1. בכל מתכון של בצק, אני ממליץ קודם כל "לפתוח" את השמרים (השלב בו מערבבים אותם עם המים והסוכר ומחכים 10 דקות שהם יעלו קצף).

הסיבות לכך הן - א. כדי למקסם את פעולת השמרים; ב. כדי לוודא שהשמרים טובים ולא נהרסו בגלל אופן האחסון (מומלץ לאחסן במקפיא בקופסא אטומה).

2. לקבלת בצק אלסטי ונוח לעבודה, אל תוותרו על לישה טובה וארוכה במיקסר כדי להגיע לפתיחת גלוטן, אך לא ארוכה מדי כי אז הבצק יתחמם יתר על המידה והמרקם שלו ייהרס.

3. לאחר הוצאת החלות מהתנור, מעבירים אותן מיד לשקית או לכלי סגור ואוטמים לחלוטין. זה יראה קצת מלחיץ, אבל אל תחששו מהאדים - כך החלה תישמר טעימה ורכה גם ביום שלמחרת, כאילו היא יצאה הרגע מהתנור.

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל | מוזיקה: רולי דיקמן)

קדימה, למתכון:

1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים עם הסוכר והמים וממתינים 10 דקות עד שהם מעלים קצף.

2. מוסיפים את הקמח, הביצים והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 7 דקות, עד שהבצק אלסטי ואסוף סביב הוו.

3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומקומחת ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה.

4. מחלקים את הבצק ל-6 או 9 חלקים שווים (רצוי להשתמש במשקל). על משטח מקומח, מרדדים 3 חלקים למלבן ארוך ואז מגלגלים אותו לרצועה ארוכה - פעולה זו מעניקה עוד אווריריות לבצק.

5. קולעים 2 או 3 צמות בצק וצופים בסרטון לטריק להכנת "תבנית" מיוחדת לצורת מפתח. מסדרים את הבצק הקלוע בתבניות.

6. ממיסים את הסוכר החום עם המים החמים, ממתינים שיצטנן ואז טורפים עם חלמון הביצה. מברישים בנדיבות את הבצק הקלוע ומפזרים מעל שומשום. בזכות הסוכר החום, החלות יקבלו גוון שחום יפהפה כמו במאפיות.

7. מתפיחים את הבצק הקלוע במשך 15-20 דקות.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד להשחמה יפה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
תוכן שאסור לפספס
14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
9
וואו הרעיון של התבנית מדהים!!! אני הכנתי ביום שישי בלי תבנית רק ככה על נייר אפיה ויצא עב"ם, אז מקווה לזכור את הרעיון לשנה הבאה... ועוד משהו משהו כאן יודע מה העניין לשים רק את החלמון ולא את כל הביצה?
.01.05.22
זה עושה את הציפוי יותר קליל ומבריק והסוכר חום מוסיף לגוון החום של החלה
אוראל בראל01.05.22
8
הכנתי ויצא מוצלח מאד אוירירי וטעים ויפה(עם הטרחק של התבנית) תודה
ללי05.05.22
7
אלוף!!! הטריק של התבנית איזה חלה נכנסת הבינונית או הגדולה?
נועה28.04.22
החלה הגדולה . כן תודה זה אחלה טריק רק ככה החלה שומרת על צורה אחידה ויפה
אוראל בראל28.04.22

הצגת כל התגובות

6
תמיד יוצאות לי חלות טעימות אך הצבע לא כלבבי . אנסה בעזרת השם.
אהבתי את הרעיון של החלבון וסוכר חום. תוד30.04.22
תודה רבה
אוראל בראל01.05.22
5
לא להתפיח שוב אחרי שעושים את הצורה?
מירי28.04.22
4
אין חיוב חלה השנה היות וכבר היתה שבת אחרי ניסל
ללא שם29.04.22
3
ואהוו אלוף!! אהבתי את התבנית נעשה את זה! תודה-
שולמית28.04.22
תודה רבה
אוראל בראל28.04.22
2
ואוווו הכנתי ויצא פשוט פצצה תודה רבה רבה ושבת שלום
ש29.04.22
תודה רבה משמח לשמוע
אוראל בראל30.04.22
1
זה נראה שהמתכון יוצא מממש דחוס
רינוש02.05.22
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22