כיכר השבת

לא על הלחם לבדו

מתכון לבייגלה יווני אותנטי פשוט ממכר

את הבייגלה היווני מוצאים בכל פינה ברחבי יוון וכמישהי שזכתה להנות מטעמו המקורי, קשה לי לשכוח את הפציחות בה נתקלתי בעת לעיסתו ואת הרכות הנעימה שהיתה בתוכו וכעת, גם אתם תוכלו ליהנות ממנו בבית שלכם (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת | א' באלול | 28.08.22
ממכר: מתכון לבייגלה יווני אותנטי
ממכר: מתכון לבייגלה יווני אותנטי (צילום: חיה דר)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 840 גרם (6 כוסות מדידה) קמח לחם, מנופה
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 350 מ"ל מים פושרים

לציפוי:

  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 1/2 כוס מים
  • שומשום רגיל, מלא וקצח

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל מרכיבי הבייגלה לקערת מיקסר ולשים במשך 10 דקות, במהירות איטית. מתפיחים כשעתיים עד שעתיים וחצי.

2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל-190 מעלות.

3. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומעל משטח מקומח מרדדים כל כדור לגליל באורך כ-35 סנטימטרים. סוגרים לעיגול, מותחים לאליפסה ומניחים בתבנית.

4. מערבבים את הקמח והמים ומברישים את הבייגלה. מפזרים על משטח ישר את השומשום והקצח וטובלים את הבייגלעך מכל צד. מחזירים לתבנית.

5. אופים כ-25-30 דקות עד להזהבה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

ההרשמה בעיצומה

אלו החרדים שעובדים בחטיבה הסודית של מערכת הביטחון

כיכר בשיתןף סייבלו | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22