כיכר השבת

מתכון לקבבונים עסיסיים וארטישוק במחבת

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", קבבונים הגדושים בעשבי תיבול, המוגשים עם פרוסות ארטישוק, שיש לו טעם אחר, מיוחד, שמורן פינטו גדלה עליו וניתן לקנות טרי, משומר או קפוא - נמכר בכל סופרמרקט. שימו לב: בקשו מהקצב שיטחן את הבשר פעמיים, להצלחה מיטבית של הקציצות (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

8
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ב בסיון | 02.06.21
בשוק כמה שזה טעים: קבבונים עסיסיים וארטישוק במחבת (ניהול אולפן: לייבלה ון פראך)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 100 גרם שומן טחון
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שמן + עוד לטיגון
  • 300 גרם ארטישוק קפוא, פרוס דק

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את הבשר, השומן, הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה ומתבלים במלח פלפל. לשים היטב יחד. מכסים ומקררים 20 דקות.

2. מוציאים מקירור ולשים שוב. מחממים מחבת עם שמן. יוצרים קציצות ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

3. מוסיפים את הארטישוק הפרוס. מתבלים שוב. מוסיפים חצי כוס מים. מכסים, מבשלים יחד כ-8 דקות ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
7
ואי יצא לי ממש טעים איזה מתכון נחמד אבל אני עשיתי בלי ארטשיוק כי בכל זאת עדין הילדים קצת בררניים באוכל
אני 09.06.21
6
איזה חמודה את
.03.06.21
5
דדדדדדדיתפסיקי להגיד או קי דיייי זה חופר ממש/ קשה לצפייה
שלום07.06.21
חשבתי שרק אני שמתי לב לאוקיי הזה שלה
.11.06.21

הצגת כל התגובות

4
נראה ממש טעים אפשר גם על מנגל . אפשר על שיפודים עבים -ללפף תודה על המתכון
אתי02.06.21
3
את אלופה תודה שהראיתי.מה קורה במחבת זה מה שבעצם הכי מעניין
תמר02.06.21
2
וואווו מנסה מושלמת
חייבת להכין אותה04.06.21
1
חחחח יצא להם פשלה היא בכלל לא שמה במקרר...
שיראל06.06.21
אולי גם יעניין אותך
מבשלות בכיכר

יפה ומאפה: בצק פילו במילוי פטריות וערמונים

כיכר אוכל | 22.03.23

באנו לשדרג

"סוף הדרך": סופלה שוקולד רק ונימוח

כיכר אוכל | 15.03.23

תוצרת בית

בלי המתנה: חמוצים מהירים בסגנון אסייתי

כיכר אוכל | 05.03.23

פורים

ככה פותחים את פורים: קונוסים ממולאים נקניקיות

כיכר אוכל | 01.03.23

מה נאכל היום?

הנאה צרופה: פסטת צדפים צבעונית עם ים ירקות

כיכר אוכל | 08.02.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

באנו להק(יי)ל עליכם

פרש: תבשיל קייל ובצל ברוטב לימוני

כיכר אוכל | 08.02.23

בוקר של הביוקר

מתכון לשקשוקה קצת אחרת עם עלי תרד

כיכר השבת | 01.02.23

התוספת שתופסת

מרענן ומעניין: מתכון לאורז ירוק אחד אחד

כיכר אוכל | 25.01.23

מה נאכל היום?

פירות הדר זה נהדר: מתכון לחזה עוף ברוטב תפוזים

כיכר אוכל | 18.01.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

בריא יותר

מוסיף המון: סלט אפרסמון צלוי, תפוז, חסה, שברי שקדים ורוטב משגע

כיכר אוכל | 11.01.23

ליד הקפה

סמורס: קרקר עם מרשמלו ושוקולד נוטפים

כיכר אוכל | 04.01.23

באנו לשדרג

חלום של ביס: סיגרים פריכים במילוי עוף ושברי שקדים

כיכר אוכל | 28.12.22

בריא יותר

כמו חביתת ירק משודרגת: לביבות תרד פריכות

כיכר אוכל | 21.12.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מבשלות בכיכר

אפילו הילדים התאהבו: כרוב צלוי עם סילאן וטחינה גולמית

כיכר אוכל | 14.12.22

מבשלות בכיכר

טונה של ויטמינים: ירקות מוקפצים עם נודלס וטונה

כיכר אוכל | 07.12.22