כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לנגיסי חצילים מצופים בפירורי לחם ופרמזן עם רוטב מרינרה

חציל מצופה בפירורי לחם הוא נשנוש שכולנו מכירים (ואוהבים), אבל קוביות חצילים קריספיות עם גבינת פרמזן ורוטב מרינרה אדמדם - זה כבר סיפור אחר. מתכון קל ומהיר הכנה למנת פתיחה יפה, טעימה ומעניינת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' בטבת | 06.01.20
נגיסי חצילים מצופים בפירורי לחם ופרמזן עם רוטב מרינרה
נגיסי חצילים מצופים בפירורי לחם ופרמזן עם רוטב מרינרה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות שמן צמחי, לטיגון
  • 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט פלפל קאיין
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
  • 1 חציל, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 3 כפות פטרוזיליה טריה, קצוצה - לקישוט
  • מלח גס, לגימור
  • 1 כוס רוטב מרינרה - מכינים מ:
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף בזיליקום טרי, קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מחממים שמן בגובה של כ-7 ס"מ, עד שמגיע לטמפרטורה של 180 מעלות. מרפדים צלחת גדולה בכמה שכבות של נייר סופג.

2. מכינים שלוש קערות עמוקות. בראשונה, מערבבים את הקמח עם המלח, הפלפל השחור והקאיין, עד לשילוב. בשניה, טורפים את הביצים. בשלישית, מערבבים את פירורי הלחם עם הפרמזן, עד לשילוב.

3. עובדים בקבוצות - טובלים תחילה את פיסות החציל בתוך תערובת הקמח, אחר כך בביצה ואז בפירורי הלחם. ממשיכים עד שכל פיסות החציל מצופות.

4. מטגנים את פיסות החציל עד שהן מזהיבות, במשך 6-8 דקות. מוציאים אותן מהשמן ומעבירים לצלחת המוכנה. מסננים על מגבות הנייר.

5. מקשטים בפטרוזיליה ומלח גס ומגישים מיד לצד רוטב מרינרה חם, לטבילה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
ראשונות ותוספות

תבשיל שעועית ואורז: רך ומרגיע בימי החורף הסוערים

ורד כהן | 31.01.24

טעים ומחממם

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

לכבוד ט"ו בשבט

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

תוצרת בית

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23