כיכר השבת

מתכון לאורז וירקות בריאים

מתכונים לאורז יש כמו סינים, מה שמייחד את המתכון הזה היא הילת הבריאות שמקיפה אותו. גרגרי החומוס והאפונה, הדלורית וגם הכוסברה ישאירו לכם טעם מיוחד בפה (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | כיכר השבת | ט' באב | 05.08.14
תבשיל אורז וירקות בריא
תבשיל אורז וירקות בריא (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז לבן
  • 4 כוסות מים רותחים (להכנת האורז)
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר משימורים)
  • 1 כוס אפונת גינה מבושלת (אפשר משימורים)
  • 1 דלורית קטנה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 בצלים סגולים
  • 5 שיני שום
  • 1/2 כף מלח
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • פלפל לבן
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

• מכינים את הירקות:

קולפים את הדלורית, חותכים לקוביות קטנות ושוות בגודלן.

קולפים את הבצל הסגול ופורסים אותו לטבעות.

קוצצים את שיני השום.

• מחממים בסיר רחב 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כמה דקות עד שיזהיב. מוסיפים לקראת סוף הטיגון את השום, כדי שלא יישרף.

• מוסיפים את האפונה והחומוס לסיר, מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט ומערבבים.

• מוסיפים את קוביות הדלורית והכוסברה הקצוצה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות. מידי פעם מערבבים.

• מסירים את הירקות מהאש ומעבירים לקערה.

• מחממים 2 כפות שמן בסיר (אפשר באותו אחד בו בישלתם את הירקות), ואחרי שהשמן חם, מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים אותו במשך 4 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המים הרותחים ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.

• בתום הבישול, מכבים את האש, אך משאירים את האורז מכוסה במשך 5 דקות. לאחר מכן, מוסיפים לסיר האורז את תערובת הירקות ומערבבים היטב.

אופן ההגשה: חם

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יש לזה שם מוזר קצת זה מזה טעים
גונדי05.08.14
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22