כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפאי רועים עשיר בגרסת פרווה שאסור לפספס (צמחוני)

במקור מדובר בשכבות בשר ועליהן מחית פירה תפוחי אדמה, מאכל אנגלי ידוע המפורסם בשמו "פאי רועים". אך הפעם אנחנו מגישים לכם אותו בגרסת פרווה עשירה וגימור פריך שפשוט אסור לפספס. הכי כיף? אפשר לקנח בעוגה חלבית. יו וולקאם (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז בחשוון | 09.11.15
פאי רועים אנגלי - גרסת הפרווה
פאי רועים אנגלי - גרסת הפרווה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 600 גרם תפוחי אדמה
  • 600 גרם בטטות
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
  • 40 גרם מרגרינה
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 2 גזרים
  • 2 מקלות סלרי
  • שמן זית
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • חופן קטן של עלי תימין
  • 350 גרם פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות
  • 12 עגבניות מיובשות (הוראות ייבוש במתכון)
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 100 מ"ל ציר ירקות או מים
  • 400 גרם עדשים שחורות
  • 400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 2 גבעולי רוזמרין טרי - רק העלים
  • גרידת לימון אחד - מגרדים את כל קליפת הלימון לכלי (אופציונלי)
  • 30 גרם פירורי לחם - מפוררים עד דק לחם לא טרי

אופן הכנת פאי רועים פרווה:

במקור מדובר בשכבות בשר ועליהן מחית פירה תפוחי אדמה, מאכל אנגלי ידוע המפורסם בשמו "פאי רועים" או באנגלית, "שפרדס פאי". אך הפעם אנחנו מגישים לכם אותו בגרסת פרווה עשירה וגימור פריך שפשוט אסור לפספס. והכי כיף? אפשר לקנח בעוגה חלבית. יו וולקאם.

• מחממים את התנור ל-100 מעלות, חוצים לשניים את העגבניות, מסדרים אותן צפוף בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשה"פנים" שלהן כלפי מעלה. מפזרים בנדיבות מלח גס, ואופים במשך 2-4 שעות, עד שהעגבניות יבשות וצמוקות.

• מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20-30 דקות. מוציאים ומסננים מנוזלים.

• מגביהים את חום התנור ל-200 מעלות.

הכנת המחית:

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה והבטטות לקוביות בגודל 2 ס"מ. אין צורך לדייק. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לסיר מלא מים קרים, מוסיפים כף מלחח שטוחה ומבשלים על אש בינונית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15-10 דקות, עד לריכוך. 5 דקות לאחר תחילת הבישול, מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה. מעבירים את תפוחי האדמה והבטטות לכלי נפרד, מסננים מנוזלים ונותנים להם להצטנן ולהתייבש.

• מחזירים את תפוחי האדמה והבטטות לסיר, מוסיפים את המרגרינה, ומלח ים ופלפל שחור לפי הטעם, ובעזרת מועך פירה, מועכים למחית חלקה.

הכנת המלית:

• מקלפים וקוצצים דק את הבצל, 2 שיני השום, הגזרים, גבעולי הסלרי.

• כותשים את זרעי הכוסברה. אם אין לכם מכתש ועלי, אלתרו והשתמשו בכלי יציב וגב של כף לכתישה.

• מעבירים את הירקות הקצוצים למחבת, מוסיפים שמן זית בנדיבות ומטגנים יחד על אש בינונית. מוסיפים את עלי התימין, מערבבים ונותנים לתערובת להתבשל במשך 10 דקות, או עד שהירקות מתרככים.

• במקביל, קוצצים את הפטריות והעגבניות המיובשות, ומוסיפים למחבת עם הירקות המרוככים יחד עם כף חומץ ו-2 כפות שמן זית. מבשלים במשך 10 דקות.

• מוסיפים למחבת את היין, מגביהים את הלהבה ונותנים לתערובת לרתוח ולהעלות בועות.

• מנערים את המחבת ומוסיפים את העדשים והחומוס - יחד עם מי השימורים. מניחים לתערובת להתבשל במשך 5-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והמרקם מתעבה ומסמיך.

• קוצצים את הפטרוזיליה לתוך המחבת, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש.

רגע האיחוד:

• משטחים את תערובת המלית בתבנית גדולה (בערך 25X30 ס"מ).

• מורחים מעל המלית את מחית תפוחי האדמה והבטטות ומיישרים בעזרת גב של כף.

• קוצצים את שן השום הנותרת ומערבבים בכלי יחד עם עלי הרוזמרין, גרידת הלימון, פירורי הלחם וכף שמן זית.

• מפזרים את תערובת פירורי הלחם על המחית, כשכבה שלישית, ומכניסים לתנור החם למשך 10-12 דקות, עד שהציפוי מלמעלה מקבל גוון זהוב-שחום.

• מגישים עם ירקות אהובים טריים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
זה פשוט תרגום של מתכון מוכר של ג׳יימי אוליבר מילה במילה. לפחות תנו לו את הקרדיט
צפון09.12.16
1
אמנם לא עשיתי הכל לפי המתכון אך הוא נתן לי השראה ויצא ממש טוב. תודה רבה.
יפית15.05.16
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22