כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות קינואה וסלק או המבורגר טבעוני

רוצים להפוך את הארוחה המשפחתית לבריאה יותר, בלי לוותר על הטעם? הנה מתכון ללביבות קינואה וסלק עם רוטב יוגורט פיקנטי שכולם יאהבו. הכי טעים לצרף ליד ריבועי אבוקדו מתובלים בלימון בנדיבות ולהגיש כהמבורגר טבעוני בלחמנייה או לנשנש עם רוטב יוגורט (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | כיכר השבת | ט"ו באדר א' | 24.02.16
לביבות קינואה וסלק או המבורגר טבעוני
לביבות קינואה וסלק או המבורגר טבעוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל לבן גדול
  • 1 גזר
  • 2 כפות חמוציות מיובשות
  • 1 סלק בינוני
  • 1 ביצה L
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת המבורגר טבעוני:

1. מחממים את השמן בסיר במשך חצי דקה, מוסיפים את הקינואה, המים וכפית מלח, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה. מערבבים היטב, ומעבירים לקערה לצינון.

2. קוצצים דק את הבצל, ומטגנים עד לשקיפות. מסירים מהאש, ומניחים לצינון.

2. מקלפים ומגרדים את הגזר והסלק לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן, פירורי הלחם, הביצה והחמוציות, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק, יוצרים לביבות עגולות מהעיסה ומטגנים אותן בשמן הרותח במשך 2 דקות מכל צד. מוציאים לניר סופג.

אפשרויות הגשה:

1. המבורגר טבעוני: מכניסים לביבה ללחמניית המבוגר עגולה, מוסיפים ירקות ורטבים אהובים, ומגישים.

2. כמתאבן עם רוטב יוגורט: מערבבים בכלי קטן 1 מיכל יוגורט טבעי, 3 שיני שום כתושות, 2 כפות ערירית קצוצה דק, מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לבן. מגישים את הרוטב יחד עם הלביבות.

אגב, לא משנה איך תגישו אותן, הלביבות טעימות מאוד עם אבוקדו כשהוא מתובל בלימון בנדיבות.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
את פשוט אלופה תביאי עוד מתכונים כאלו בריאים
סתיו24.02.16
1
ללא מססננים. את הקינואה? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אדרי24.02.16
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22