כיכר השבת

טבעי שזה בריא

מתכון לכדורי דלורית פריכים אפויים בתנור

כל מה שאתם צריכים זה רק 3 מרכיבים (מלח, פלפל שחור ומעט שמן לא בדיוק נחשבים מרכיבים) ו-30 דקות מזמנכם. מתכון לכדורי דלורית פריכים אפויים בתנור או: איך לנשנש חטיפים בלי להרוס את הדיאטה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט באדר ב' | 29.03.16
כדורי דלורית פריכים אפויים בתנור
כדורי דלורית פריכים אפויים בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • דלורית בינונית (כ-900 גרם), מקולפת ונקייה מגרעינים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כוס סובין שיבולת שועל (להשיג בסופרים וחנויות טבע)
  • 1/4 כוס קמח שקדים
  • שמן

אופן הכנת כדורי דלורית פריכים:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.
2. חותכים את הדלורית לרצועות, ומגרדים בעזרת מעבד מזון או פומפייה.
3. משטחים את הדלורית המגורדת בתבנית בשכבה אחידה, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 20 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים, מניחים לצינון של 5 דקות ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
4. מוסיפים לקערה את סובין שיבולת השועל וקמח השקדים, ומערבבים יחד עד לקבת תערובת אחידה ומעט דביקה.
5. לוקחים כף גדושה מהתערובת, יוצרים כדורים מאורכים, ומסדרים באותה תבנית, כשהיא מרופדת בנייר אפייה חדש, משומן קלות.
6. אופים בחום של 200 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים 5 דקות, ומגישים עם כל רוטב אהוב.
תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
או שזה קריטי הדלורית.. פשוט לא אוהבת...
גם אני בדיאטה29.03.16
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22