כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למג'דרה - תבשיל אורז ועדשים מהיר הכנה

היא קלה להכנה, עשירה בערכים תזונתיים ובעיקר טעימה כל כך והולכת עם כל מנה עיקרית שתצמידו לה. תבשיל אורז ועדשים ים תיכוני שכל אחד צריך לדעת להכין (מתכונים, אוכל)

2
חיה ללונק | כיכר השבת | כ"ז בטבת | 14.01.18
מג'דרה מנצחת
מג'דרה מנצחת (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, חתוך לרצועות גסות וארוכות
  • חופן עלי סלרי
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט כמון
  • 1/2 1 כוסות אורז בסמטי
  • 3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1. משרים את העדשים בקערה במשך שעתיים, מסננים ומעבירים לסיר. מכסים במים ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית. שופכים את המים ומסננים את העדשים לקערה.

2. באותו סיר, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את עלי הסלרי, ומטגנים עוד 2 דקות.

3. מוסיפים לסיר את העדשים, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כמון ומערבבים.

4. מוסיפים את האורז, ומטגנים קלות הכל יחד במשך 2 דקות.

5. יוצקים לסיר את המים הרותחים, מנמיכים לאש קטנה ככל האפשר, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25 דקות. בתום הבישול, מערבבים הכל בעדינות ומסירים מהאש. מגישים חם לצד מנות עוף, בשר, דגים ומרקים.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
וואו מאד מיוחד ולעניין. תודה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נויה15.01.18
1
תודה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
זהבה15.01.18
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22