כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לאורז שעשוי מכרובית וזה בריא כמו שזה טעים

אנחנו הראשונים שנצהיר כמה אוכל בריא בתחפושת של "טעים" פחות עושה לנו את זה - אבל יש יוצא דופן: האורז הזה - הוא עשוי ממאה אחוזי כרובית בתוספת שום ותערובת עשבי תיבול ובגדול מדובר בפחמימה הכי לא פחמימה שתאכלו אי פעם (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בתשרי | 03.10.18
אורז כרובית
אורז כרובית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כרובית בינונית (700-900 גרם)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • קמצוץ פפריקה חריפה
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ, כוסברה, בצל ירוק, פטרוזיליה - כל ירוק שאתם רוצים

אופן ההכנה:

1. מסירים את העלים מתחתית ראש הכרובית, חותכים את הכרובית לחצי ומגררים את ראש הכרובית על החורים הגדולים של הפומפייה עד שתגיעו לגבעול. אמורים להתקבל כ-6 כוסות של כרובית מגוררת (או שתחלקו את הכרובית לפרחים ותטחנו אותם במעבד מזון בשתי נגלות עד שהם הופכים לפירורי אורז, כ-30 שניות לכל נגלה).

2. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב בהיר, במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הכרובית, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומבשלים, תוך ערבוב, עד שפירורי האורז רכים, במשך 6-7 דקות (ניתן להפחית דקה אחת מהבישול אם רוצים את האורז אל דנטה). מערבבים פנימה את עשבי התיבול, מסירים מהאש ומגישים חם.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא ניתן לבדוק את הפרחים גם אם מפרקים אותם. צריך לקנות מחברה מעולה כמו חסלט. לא מבינה למה נותנים מתכונים שיכולים להכשיל את הציבור שלא מודע?
יהודיה07.10.18
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22