כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפוטין - צ'יפס קנדי ​​אותנטי עם רוטב גבינה מושחת

פוטין הוא מאכל העשוי מתפוחי אדמה, גבינה ורוטב עשיר, שמוצאו בקוויבק, קנדה. הפוטין הופיע לראשונה בשנות ה-50 בחבלים הכפריים של קוויבק ומקורו אינו חד משמעי. אחת הגרסאות הנפוצות ביותר טוענת שהמנה הזו הומצאה במקרה, בעת שפתיתי גבינה נשפכו מעל צלחת של צ'יפס חם של אחד הסועדים. אבל מה משנה המקור כשהתוצאה כה טעימה? (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב באייר | 06.05.20
לא מה שחשבתם: מתכון לפוטין - צ'יפס קנדי עם רוטב גבינה מושחת
לא מה שחשבתם: מתכון לפוטין - צ'יפס קנדי עם רוטב גבינה מושחת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות מים
  • 6 כפות חמאה לא מלוחה
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 900 מ"ל ציר ירקות
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
  • שמן לטיגון
  • ½1 כוסות קרעי גבינת מוצרלה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה ממסים את הקורנפלור עם המים ומניחים בצד.

2. בסיר גדול ממסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומבשלים, תוך ערבוב קבוע, במשך כ-5 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.

3. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב.

4. מוסיפים פנימה כחצי מתערובת הקורנפלור ומבשלים במשך כדקה. אם רוצים שהרוטב יהיה סמיך יותר, מוסיפים עוד מתערובת הקורנפלור, במרווחים קטנים, לפי הצורך.

5. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל, במידת הצורך, לפי הטעם.

6. מכינים את הצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות דקים. מכניסים לקערה גדולה ומכסים לחלוטין במים קרים. נותנים לתפוחי האדמה לעמוד לפחות שעה או כמה שעות.

7. מחממים שמן עמוק במחבת או בסיר גדול ורחב. מוציאים את תפוחי האדמה מהמים ומניחים על נייר מגבת. מספיגים כמה שניתן את הלחות.

8. מכניסים את הצ'יפס לשמן הרותח ומטגנים במשך 5-8 דקות, רק עד שתפוחי האדמה מתחילים להתבשל, אך עדיין לא משחימים.

9. מוציאים את תפוחי האדמה מהשמן ומפזרים על רשת התנור.

10. מגדילים את האש, ממתינים מעט ומחזירים את תפוחי האדמה לטיגון עד שהם שחומים-זהובים. מעבירים לקערה המרופדת בנייר סופג.

11. מניחים את הצ'יפס בקערה גדולה ונקיה. מתבלים קלות במלח. יוצקים לקערה את הרוטב החם ואת הגבינה ומקפיצים את הצ'יפס כך שיכוסה ברוטב. מגישים מיד עם תוספת גבינה.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כל כך טעים
ללא שם29.08.21
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22