כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון ללביבות קינואה וסלק מהממות ביופיין ובטעמן

חביתה וסלט? פיצה? לזניה? פסטה ברוטב שמנת-פטריות? צאו מהקופסא והכינו את לביבות הקינואה-סלק הללו. סלק מגורר וקינואה מבושלת הופכים לקציצות ואז מקפיצים אותן עד שהן מקבלות פריכות ממכרת שקשה להישאר אדישים אליה. להשלמת המנה, הוסיפו ליפהפיות הללו עשבי תיבול טריים וגבינת עיזים והניחו מעל ירקות הקצוצים גס (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | ב' בחשוון | 20.10.20
לא רק בריאות: לביבות קינואה וסלק קריספיות
לא רק בריאות: לביבות קינואה וסלק קריספיות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס קינואה
  • 1/2 בצל, טחון דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 סלקים בינוניים, קלופים ומגוררים
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 3 ביצים, טרופות קלות
  • 1 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס גבינת עיזים מפוררת
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן, משלבים את הקינואה עם כוס מים. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית-גבוהה ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד שהקינואה ספגה את כל הנוזלים, במשך 20-25 דקות.

2. יוצקים את הקינואה על תבנית עם נייר אפייה ומורחים לשכבה אחידה, להתקררות מעטה, במשך 5-10 דקות.

3. בקערה בינונית, מערבבים את הקינואה שהתקררה עם הבצל, השום, הסלק, הפרמזן, הביצים ופירורי הלחם, לאיחוד. מתבלים את התערובת במלח ופלפל. מחלקים את התערובת ל-8 קציצות בגודל שווה. (ניתן להכין את הקציצות עד לנקודה זו ולאחסן אותן בקירור עד שלושה ימים).

4. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית. מבשלים את הקציצות עד להזהבה, במשך 3-4 דקות לכל צד.

5. מגישים את הלביבות כשהן חמות ומעליהן 1 כף גבינת עזים ו-2 כפיות עשבי תיבול.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22